ADATBANK FÓRUM ÁLLÁS FLÖRT SZÓTÁR LOKÁLOK BLOGOK SZÍNHÁZ ZENE CÉGEK
ro hu

Pályázatok
 

Fondul Stiintescu Mures
Határidő:  2016. október 23.
Feltöltve:  2016. október 13., 08:59:27
Szakmai terület:  Oktatás (59)
Ország:  Románia
Megye:  Maros
Forrás:  [www.fcmures.org]

FONDUL ȘTIINȚESCU MUREȘ este o inițiativă a Fundației Comunitare Mureș, în parteneriat cu Romanian-American Foundation și finanțatori locali:ESELEKTRO ROMANIA, FOMCO SOLAR SYSTEMS, SPF MEDIA, ACCENTURE INDUSTRIAL SOFTWARE SOLUTIONS, MAVIPROD,  GEDEON RICHTER, SVT ELECTRONICS, WALTER AUTO EXPORT, PROBICONS.

Prin acest demers dorim să încurajăm pasiunea pentru domeniile STEM (știință, tehnologie, inginerie, matematică) în rîndul copiilor, prin implicarea profesorilor, părinților, antreprenorilor si angajatilor din companiile din județul Mureș interesați să transmită frumusețea științei către cei mai tineri membri ai comunității.

Prin acestea, urmărim să-i ajutăm pe elevi să descopere că științele sunt interesante, atractive și incitante. Dorim să înțeleagă utilitatea noțiunilor învățate în diferite contexte cotidiene cu care se confruntă și să vadă partea practică a științei.

Cu alte cuvinte, așteptăm proiecte creative care să „contagieze” comunitatea mureșeană și să constituie surse de inspirație pentru a dezvolta noi proiecte care să ajute elevii să descopere fascinația științelor! Proiecte prin care elevii să se implice activ, să descopere miracolele naturii, să înțeleagă marile descoperiri și invenții științifice ale omenirii, care sunt beneficiile tehnologiilor moderne, dar și recomandări ingenioase pentru „tehnologia viitorului”.

Toate aceste elemente converg, pe termen lung, la stimularea tinerilor din județul Mureș pentru alegerea unei cariere în domeniul STEM  și implicarea companiilor în educație.

Fondul Științescu este susținut de Romanian-American Foundation și în alte orașe/județe din țară: București, Sibiu, Cluj, Iași, Bacău, Ploiești, Făgăraș, Oradea prin competiții similare de proiecte, gestionate de fundațiile comunitare locale.

2. APLICAȚIE

Beneficiarii proiectelor sunt elevii claselor I-XII din județul Mureș

Elevi, profesori, studenți, oameni de știință, cercetători, muzeografi, pasionați de științe etc. din județul Mureș pot depune proiecte în numele unor:

a.       Organizații non-guvernamentale;

b.      Grupuri de inițiativă informale formate din persoane din categoriile de mai sus care nu depun proiectul un numele unei organizații ci al unor persoane individuale care numesc un coordonator de grup;

c.       Instituții școlare;

Prin Fondul ȘTIINȚESCU, dorim să finanțăm:

Aplicații practice și experimente, care să explice și să aplice concepte științifice, care se desfășoară pe o perioadă mai lungă.

Evenimente care promovează educația pentru domeniile STEM precum: sesiuni de comunicare și competiții, expoziții, târguri, tabere pentru elevi.

Vizite ale elevilor în institute, muzee și laboratoare de cercetare, unde se pot desfășura lecții practice.

De asemenea, așteptăm orice altă idee de proiect care cultivă specificațiile menționate mai sus, atât timp cât vizează atragerea interesului elevilor din județul Mureș către domeniile educației STEM.

 

 3.CALENDAR 

Data lansării oficiale a Fondului ȘTIINȚESCU Mureș este 07.10.2016.
Depunere scrisori de intenție 10.10.2016- 23.10.2016.
Workshop de feedback pe idei cu aplicanții: 24.10.2016 – 28.10.2016.
Înscrierea proiectelor: 31.10.2016- 06.11.2016.
Jurizarea proiectelor va avea loc în perioada: 07.11.2016 – 13.11.2016.
Anunțarea proiectelor câștigătoare va avea loc în perioada 16.11.2016 – 18.11.2016.
Încheierea contractelor de finanțare cu proiectele câștigătoare și începerea perioadei de implementare 21.11.2016 – 25.11.2016.
Proiectele trebuie să își încheie activitatea până pe data de 01.05.2017.

Raportarea financiară și narativă se va realiza în primele două săptămâni după finalizarea proiectului, până pe 15.05.2017, iar evaluarea din partea Fundației Comunitare Mureș va avea loc în următoarele două săptămâni de la raportarea financiară și narativă.

4. BUGET

Valoarea financiară a Fondului ȘTIINȚESCU, ediția I, este de 64.000 lei.

Fondul este constituit din 32.000 lei oferiți de Romanian American Foundation și alți 32.000 lei, mobilizați de Fundația Comunitară Mureș de la finanțatori locali.

Astfel, 64.000 lei reprezintă suma totală nerambursabilă destinată finanțării proiectelor, iar suma maximă care poate să fie accesată de către un aplicant pentru un proiect este de 8.000 lei.

Costuri eligibile:

:: Achiziții de echipamente, tehnologii, instrumente și materiale didactice; (calculatoare și proiectoare sunt excluse)
:: Achiziții de licențe software și servicii educaționale online;
:: Consumabile, precum: hârtie pentru imprimantă și flipchart, toner, dosare etc. (cu utilizare directă în proiect)
:: Multiplicare și distribuire de materiale educaționale tipărite; (încurajăm aplicanții să dezvolte materiale proprii)
:: Producție de materiale didactice (include și materiale online, dezvoltare software, animații și materiale video);
:: Cheltuieli de coordonare și management de proiect și resurse umane (de exemplu: apelarea la experți pentru susținerea unor cursuri, ateliere, laboratoare etc., costuri salariale), dar nu mai mult de 15% din bugetul total al proiectului.
:: Cheltuieli de cazare, transport/combustibil, masă.
:: Cheltuieli legate de evenimente: închiriere spații, echipamente etc.
:: Cheltuieli de comunicare și promovare, precum: design-ul și multiplicarea materialelor tipărite, dezvoltare și actualizare site, blog etc.

Costuri neeligibile:
:: Costurile efectuate în afara perioadei de implementare a proiectului, costurile care depășesc suma aprobată prin contract și costurile care nu sunt direct legate de proiect, nu constituie costuri eligibile pentru finanțare.
:: De asemenea nu se pot achiziționa calculatoare și proiectoare.

 

5. PROCESUL DE APLICAȚIE

Prima etapă va consta în depunerea unei scrisori de intenție relevante care să explice obiectivele, activitățile pe scurt și impactul proiectului.

Adică: care sunt obiectivele proiectului, pentru cine se face, cine se implică/care este echipa care va face proiectul posibil și de ce/care sunt motivațiile pentru realizarea acestui proiect.

Încercați să vă încadrați într-o singură pagină de document word.

Te rugăm să menționezi datele tale de contact și să o trimiți pe adresa stefanmolnar@fcmures.org.

După analizarea scrisorii de intenție, aplicanții vor participa la un interviu cu membri ai Fundației Comunitare Mureș și specialiști pentru a clarifica ideile din proiect și, dacă este necesar, pentru a le îmbunătăți.

Etapa a 2-a va consta în înscrierea proiectelor prin intermediul unei cereri de finanțare care cuprinde: un formular de aplicare și un formular de buget. Acestea sunt disponibile pe site-ul mures.stiintescu.ro de unde pot fi descărcate și se completează de către aplicant în format electronic.

Cererea de finanțare împreună cu bugetul se trimit pe adresa: până la data menționată în calendar.

Cererile primite după data limită nu sunt eligibile.

Aplicația va fi însoțită de CV-ul persoanei responsabile de coordonarea proiectului.

6. Link-uri utile:

1. site: http://mures.stiintescu.ro

2. ghidul aplicantului: http://mures.stiintescu.ro/ghidul-aplicantului-2/

3. pachet de aplicație: http://mures.stiintescu.ro/formular-de-aplicatie/

4. calendar: http://mures.stiintescu.ro/calendar-2/

PONT hírek


Strukturális alapok

tovább...

PONT Szakértok

Think Outside The Box

Romániában lehet Európa legnagyobb természetvédelmi területe
Elkezdték az állami erdőkben a csemeteültetéseket Hargita megyében
Az Ikea és a Harvard legalább olyan nagy hazai erdőmutyiban érintett, mint a Schweighofer
Ennél lila kenyeret? Ilyet egész biztosan!
Kevesebb húst kellene fogyasztani, milliók menekülnének meg

Hírek