ADATBANK FÓRUM ÁLLÁS FLÖRT SZÓTÁR LOKÁLOK BLOGOK SZÍNHÁZ ZENE CÉGEK
ro hu

Pályázatok
 

Întarirea parteneriatelor pentru Consevarea Naturii si Turism în România
Határidő:  2006. január 25.
Feltöltve:  2005. december 20., 14:42:45
Szakmai terület:  Környezetvédelem (8)
Ország:  Románia
Forrás:  epce.ro

Întarirea parteneriatelor pentru Consevarea Naturii si Turism în România

"Întarirea parteneriatelor pentru Consevarea Naturii si Turism în România"este un program de finantare si de dezvoltarea capacitatilor, care urmareste stimularea dezvoltarii si promovarea ecoturismului în România prin sprijinirea unor initiative durabile.

Programul este împlementat în parteneriat cu Asociatia de Ecoturism din România.

Data limita de depunere a scrisorilor de intentie este 25 ianuarie 2006, ora 16:00

Data limita de depunere a propunerilor de proiect este 21 martie 2006, ora 16:00 (proiectele trebuie sa ajunga pâna la data si ora mentionata la sediul Fundatiei pentru Parteneriat)

Scopul programului este promovarea conceptului si dezvoltarii ecoturismului pentru suportul conservarii naturii si a comunitatilor locale.

Programul are o componenta de finantare destinata sprijinirii proiectelor pilot în urmatoarele judete din România: Alba, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita Nasaud, Brasov, Buzau, Caras-Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovita, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramures, Mures, Mehedinti, Neamt, Prahova, Satu Mare, Salaj, Sibiu, Suceava, Vâlcea si Vrancea si o componenta de dezvoltare a capacitatii prin instruire, asistenta tehnica, informare si sprijin pentru beneficiarii si potentialii beneficiari ai finantarii.

Obiectivele Programului:

1. Cresterea capacitatii administratorilor de arii protejate si/sau a organizatiilor ce deruleaza proiecte de conservare a naturii, de a valorifica prin ecoturism capitalul natural si traditiile ce respecta natura;
2. Sprijinirea societatilor comerciale implicate în activitati de turism în a dezvolta programe si produse de ecoturism având ca baza capitalul natural si traditiile ce respecta natura;
3. Sprijinirea parteneriatelor între societatile comerciale implicate în activitati de turism si administratorii de arii protejate si/sau organizatii ce deruleaza proiecte de conservare a naturii în vederea dezvoltarii si derularii de programe de ecoturism.
4. Cresterea nivelului de întelegere si aplicare a conceptului de ecoturism în rândul partenerilor implicati în dezvoltarea si promovare produselor ecoturistice.

Bugetul programului pe anul 2006, componenta de grant-uri este de 250.000 RON (2.500.000.000lei); finantarea se va face pe baza de licitatie de proiecte.

Acest program de granturi face parte din cadrul general al proiectului "Un parteneriat pentru conservarea naturii si turism în România", derulat cu sprijinul Agentiei Statelor Unite pentru Dezvoltare, Stichting DOEN din Olanda si Fundatiei pentru Parteneriat.

 

PONT hírek


Strukturális alapok

tovább...

PONT Szakértok

Think Outside The Box

Romániában lehet Európa legnagyobb természetvédelmi területe
Elkezdték az állami erdőkben a csemeteültetéseket Hargita megyében
Az Ikea és a Harvard legalább olyan nagy hazai erdőmutyiban érintett, mint a Schweighofer
Ennél lila kenyeret? Ilyet egész biztosan!
Kevesebb húst kellene fogyasztani, milliók menekülnének meg

Hírek