ADATBANK FÓRUM ÁLLÁS FLÖRT SZÓTÁR LOKÁLOK BLOGOK SZÍNHÁZ ZENE CÉGEK
ro hu

Pályázatok
 

Adj hangot véleményednek program
Határidő:  2008. február 15.
Feltöltve:  2007. december 13., 23:31:08
Szakmai terület:  Környezetvédelem (8)
Ország:  Románia
Forrás:  www.epce.ro
A Polgár – Társ Alapítvány környezetvédelmi civil szervezetek számára meghirdeti az "Adj hangot véleményednek" - elnevezésű programjának 2008-as kiírását.

Célja  a környezettel kapcsolatos hazai és EU-s törvények életbeültetésének monitorizálása, a környezeti politikák kidolgozása és véleményezése, valamint szükség esetén (pl. környezetromboló kezdeményezések) civil tiltakozó akciók (úgynevezett „watchdog és advocacy” típusú tevékenységek) támogatása.

A program társtámogatója a Trust for Civil Society in CEE.

A pályázati összegek országos kiírás alapján osztódnak szét, kimondottan környezetvédelmi civil szervezetek között.

Az adományozási tevékenység mellett a program a támogatott szervezetek közötti együttmu"ködést valamint ezek szervezeti fejlesztését is előirányozza.

A 2008-es évben megpályázható összeg : 152.500 RON* melyból.

Megpályázható összegek:

:: 6-12 hónapos lefutású projektekre - maximum 16.500 RON/project
:: sürgősségi projektek *1.000 – 5.500 RON/project

A pályázatok leadásának határideje: 2008 február 15, 16,30 óra
* *(a pályázatoknak be kell érkezniük eddig az időpontig az alapítvány székhelyére)
 
Bővebb információ: www.repf.ro

Íme, néhány példa:


1. A „Regionális Ökológia Központja” szervezetnek, egy erőteljes kampány által, sikerült megállítania a Sebes-Köröst szabályzó munkálatokat Nagyváradon.
A Környezetvédelmi és Fenntartható Fejlődés Minisztériuma a nemkormányzati szervezetek jelzéseinek köszönhetően leállítatta a munkálatokat és elrendelte a projekt újratervezését és a közösség véleményének kikérését az új alternatív módszeralkalmazásával kapcsolatosan.
2. Az Accent Geoökológia Szervezet projektje a Csomád-Bálványos Natúrpark létrehozásához szükséges közösségi támogatás megszerzését célozta meg. Ennek érdekében számos találkozót megbeszélést szerveztek, melyek eredményeként sikerült elnyerni az érdekelt területtulajdonosok ,közösségek, vállalkozók, civil szervezetek és hatóságok bizalmát és beleegyezését.
3. A Zöld Erdély Egyesület, a helyi közösség felkérésére a Ditró melletti Natura 2000-es védett területre tervezett szienit bánya elindítása ellen kampányolt. Egy ilyen bánya megnyitása komoly környezeti és közösségi károkkal járna. A kampánynak köszönhetően az egyesület komoly sikereket könyvelhet el a közösségi felvilágosítás és részvétel terén. Ennek legkiválóbb bizonyítékai a helyi lakósok nagyszámú részvétele a júliusi ditrói tüntetésen, valamint a több mint 1060 fellebbezés melyet a projektet megkérdőjelező polgárok nyújtottak be a Hargita megyei környezetvédelmi hivatalhoz.

PONT hírek


Strukturális alapok

tovább...

PONT Szakértok

Think Outside The Box

Romániában lehet Európa legnagyobb természetvédelmi területe
Elkezdték az állami erdőkben a csemeteültetéseket Hargita megyében
Az Ikea és a Harvard legalább olyan nagy hazai erdőmutyiban érintett, mint a Schweighofer
Ennél lila kenyeret? Ilyet egész biztosan!
Kevesebb húst kellene fogyasztani, milliók menekülnének meg

Hírek