ADATBANK FÓRUM ÁLLÁS FLÖRT SZÓTÁR LOKÁLOK BLOGOK SZÍNHÁZ ZENE CÉGEK
ro hu

Pályázatok
 

Az együttműködés erősítése a természetvédelem- és turizmus érdekében, Romániában
Határidő:  2006. január 25.
Feltöltve:  2005. december 22., 15:44:16
Szakmai terület:  Környezetvédelem (8)
Ország:  Románia
Forrás:  greentransylvania.ro

Az együttműködés erősítése a természetvédelem- és turizmus érdekében, Romániában

Az együttműködés erősítése a természetvédelem- és turizmus érdekében, Romániában egy adományi és képességfejlesztő program, mely a romániai ökoturizmus fejlesztését és népszerűsítését ösztönzi fenntartható kezdeményezések támogatása által. A programot az Ökoturizmus Romániában Egyesülettel közösen ültetjük életbe.

A szándéklevelek beérkezésének határideje: 2006 január 25, délután 4 óra
A pályázatok beérkezésének határideje: 2006 március 21, délután 4 óra

A program célja az ökoturizmus népszerűsítése és fejlesztése a természetvédelem és a helyi közösségek támogatásának érdekében.

A program egyik összetevője az adományozói rész, amely modell értékű projekteket támogat a következő megyékben: Fehér, Arges, Bákó, Bihar, Beszterce-Naszód, Brassó, Buzau, Krassó-Szörény, Kolozs, Kovászna, Dambovita, Gorj, Hargita, Hunyad, Máramaros, Maros, Mehedinti, Neamt, Prahova, Szatmár, Szeben, Szilágy, Suceava, Valcea és Vrancea. A másik összetevője a programnak képességfejlesztést, továbbképzést, illetve szakmai támogatást nyújt.

A program célkitűzései:

1. Biztosítani a természetvédelmi projekteket életbeültető, védett területeket működtető szervezetek képességfejlesztését, annak érdekében hogy az ökoturizmuson keresztül védjék és értékesítsék a természeti és hagyományos értékeket.

2. Támogatni azon cégeket, amelyek a turizmus területén fejtik ki tevékenységüket: olyan ökoturisztikai programok és termékek kifejlesztése érdekében, melyek az adott természeti régió és hagyományos értékeire támaszkodnak.

3. A turizmus területén müködő cégek és a természetvédelmi projekteket életbe ültető, védett területeket működtető szervezetek közötti partnerségek támogatása, azzal a céllal, hogy ökoturisztikai programokat fejlesszenek ki és ültessenek életbe.

4. Az ökoturizmus,- mint fogalom és jelenség - megértési szintjének, és életbeültetésének szorgalmazása, az ökoturisztikai termékeket fejlesztő és népszerűsítő partnerek körében.

A meghirdetett pályázati összköltségvetés 2006-ra 250.000 RON (2.5000.000.000 ROL).

A támogatás elnyerése pályázat útján történik.

Ez az adományi program az "Együttműködés a Természetvédelem- és Turizmus érdekében, Romániában" projekt része, amelyet az USAID, a hollandiai Stichting DOEN és a Polgár-Társ Alapítvány közös támogatásával valósul meg.

PONT hírek


Strukturális alapok

tovább...

PONT Szakértok

Think Outside The Box

Romániában lehet Európa legnagyobb természetvédelmi területe
Elkezdték az állami erdőkben a csemeteültetéseket Hargita megyében
Az Ikea és a Harvard legalább olyan nagy hazai erdőmutyiban érintett, mint a Schweighofer
Ennél lila kenyeret? Ilyet egész biztosan!
Kevesebb húst kellene fogyasztani, milliók menekülnének meg

Hírek