ADATBANK FÓRUM ÁLLÁS FLÖRT SZÓTÁR LOKÁLOK BLOGOK SZÍNHÁZ ZENE CÉGEK
ro hu

Pályázatok
 

Cererea de propuneri de proiecte - Runda II în cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) Fondul pentru Organizatii Neguvernamentale
Határidő:  2009. június 24.
Feltöltve:  2009. április 28., 11:40:29
Szakmai terület:  Civilszféra (37); Ifjúság (75); Környezetvédelem (8); Kultúra (17); Szociális (25)
Ország:  Románia
Forrás:  [ermacisz]

Fundatia Pentru Dezvoltarea Societatii Civile în parteneriat cu Fundatia pentru Parteneriat si Fondul de Dezvoltare a Euroregiunii Carpatice – FDEC Romania anunta Cererea de propuneri de proiecte - Runda II in cadrul Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) Fondul pentru Organizatii Neguvernamentale.

1. OBIECTIVUL FONDULUI ONG

Obiectivul Fondului ONG înfiintat de Mecanismul Financiar al Zonei Economice Europene (European Economic Area EEA) este de a consolida societatea civilă din România prin sprijinirea unor proiecte în cinci domenii prioritare.

- consolidarea democratiei
- oportunităti pentru participarea copiilor si tinerilor la viata comunitătii
- incluziune socială si acces la servicii sociale
- protectia mediului
- conservarea si valorificarea patrimoniului cultural

O cerere de finantare nerambursabilă se va adresa numai uneia din componentele programului.

2. BUGETUL ALOCAT SI VALOAREA FINANTĂRILOR

Fondul ONG acordă finantări nerambursabile pentru proiecte dezvoltate de organizatii neguvernamentale. Alocarea financiară orientativă pentru această cerere de propuneri de proiecte este 2,741,817 EUR.

Valoarea finantărilor

- Valoarea finantărilor acordate este de maxim 75.000 Euro pentru toate componentele si schemele de granturi administrate de FDSC. Pentru proiectele care vor avea impact regional si vor implica un numar semnificativ de organizatii neguvernamentale locale, valoarea finantării poate fi de maxim 125.000 Euro. Pentru domeniul protectiei mediului si a patrimoniului cultural finantarea minimă va fi de 15.000 Euro pentru schemele de granturi administrate de FDSC
- Valoarea finantărilor va fi cuprinsă între minim 5.000 si maximum 15.000 pentru schemele de granturi mici administrate de Fundatia pentru Parteneriat si Fondul de Dezvoltare a Euroregiunii Carpatice - FDEC România

Rata de schimb fixă pentru această cerere de propuneri de proiecte este de 1 Euro = 4,11 RON

3. SOLICITANTI ELIGIBILI

Conform criteriilor Mecanismului Financiar EEA solicitantii eligibili sunt organizatiile neguvernamentale fără scop lucrativ:

- Constituite prin libera vointă a fondatorilor în conformitate cu legislatia care reglementează asociatiile si fundatiile din România, autonome (organizarea, conducerea si administrarea lor nu se află sub influenta directă a unei autorităti publice) si independente politic;
- Parteneri sociali (organizatii patronale si sindicale);
- Alte organizatii independente reglementate prin legi speciale.

Nu sunt eligibile partidele politice si cultele religioase.

Pentru a primi finantare nerambursabilă în cadrul Fondului ONG solicitantul trebuie să fie persoană juridică de drept privat, fără scop patrimonial, cu sediul social în România:

- asociatie ori fundatie constituită conform OG nr. 26/2000 sau Legii 21/1924 cu privire la asociatii si fundatii cu modificările si completările ulterioare,
- organizatie sindicală constituită conform Legii nr. 54/2003 Legea sindicatelor, cu modificările si completările ulterioare,
- patronat constituit conform Legii nr. 356/2001 Legea patronatelor, cu modificările si completările ulterioare.

Proiectele pot fi dezvoltate în parteneriat cu parteneri nationali si/sau transnationali (din statele AELS Zona Europeană a Liberului Schimb Islanda, Norvegia si Lichtenstein sau din statele membre ale Uniunii Europene).
Partenerii trebuie să aibă personalitate juridică în tară de origine, să fie fără scop lucrativ si să desfăsoare activităti relevante pentru domeniul proiectului. Partenerii pot fi organizatii de tipul celor enumerate la solicitanti eligibili, precum si universităti, alte institutii de invătământ si institute de cercetare fără scop lucrativ, autorităti publice centrale si locale (unităti administrativ-teritoriale) si institutii aflate în subordinea acestora, alte institutii publice care pot contribui semnificativ la implementarea si succesul proiectului.

4. CO-FINANTAREA

Solicitantul va asigura co-finantarea proiectului printr-o contributie proprie în valoare de cel putin 10% din costurile totale eligibile ale proiectului. Contributia proprie poate fi în numerar sau partial în numerar si partial contributie în natură. În orice caz contributia în natură nu poate depăsi 2% din costurile totale eligibile ale proiectului.

Termene limită

Termenele limită pentru prezenta cerere de proiecte sunt:

- 10 iunie 2009 ora 17:00 (ora oficială a României) pentru schemele de granturi administrate de Fundatia pentru Dezvoltarea Societătii Civile .
- 24 iunie 2009 ora 17:00 (ora oficială a României) pentru schemele de granturi mici administrate de Fundatia pentru Parteneriat si Fondul de Dezvoltare a Euroregiunii Carpatice - FDEC România

Cererile de finantare primite după expirarea termenului limită vor fi respinse automat, chiar dacă stampila postei indică o dată anterioară termenului limită sau dacă depăsirea termenului limită este cauzată de serviciul de curierat.

Întrebările frecvente sau care pot fi relevante si pentru alti solicitanti, împreună cu răspunsurile, vor fi publicate periodic la următoarele adrese:

- www.fdsc.ro/pagini/ngofund.php
- www.repf.ro
- http://www.carpathianfoundation.org/cf/web/branch_ro/index.jsp

Mai jos puteti descarca documentele pentru Runda II:

Anexa A - Propunere tehnica
Anexa B - Bugetul inclusiv sursele de finantare
Anexa C - Declaratia de eligibilitate
Calendarul sesiunilor de informare
Ghidul solicitantului Fondul ONG_23.04.2009
Fisa de lansare (RO)
Fisa de lansare (EN)

PONT hírek


Strukturális alapok

tovább...

PONT Szakértok

Think Outside The Box

Romániában lehet Európa legnagyobb természetvédelmi területe
Elkezdték az állami erdőkben a csemeteültetéseket Hargita megyében
Az Ikea és a Harvard legalább olyan nagy hazai erdőmutyiban érintett, mint a Schweighofer
Ennél lila kenyeret? Ilyet egész biztosan!
Kevesebb húst kellene fogyasztani, milliók menekülnének meg

Hírek