ADATBANK FÓRUM ÁLLÁS FLÖRT SZÓTÁR LOKÁLOK BLOGOK SZÍNHÁZ ZENE CÉGEK
ro hu

Pályázatok
 

Programul: ComPrg01S - Socrates
Pályáztató:  Európai Bizottság
Határidő:  2003. május 28.
Feltöltve:  2003. április 22., 19:02:31
Szakmai terület:  EU-integráció segítése (15)
Ország:  Románia
Forrás:  [infoeuropa]

Programul: ComPrg01S - Socrates

Buget (EURO): 1,700,000.00

OBIECTIVELE PROGRAMULUI: Pentru perioada 2000-2006 participarea la programul Socrates este deschisa statelor membre, statelor EFTA/EEA in baza Acordului asupra Spatiului Economic European, precum si statelor candidate. Acest apel pentru propuneri de proiecte are ca obiective:
1. sa faciliteze implementarea ‘Raportului asupra viitoarelor obiective ale sistemelor de educatie si formare profesionala’;
2. sa acorde sprijin financiar institutiilor din domeniul educatiei, al formarii permanente si al cercetarii, care mobilizeaza potentialul inovator in directia problemelor cheie legate de implementarea ‘Programului de lucru detaliat asupra continuarii obiectivelor sistemelor de educatie si formare profesionala in Europa’.

TEME PRIORITARE: Cele trei teme prioritare ale acestui apel de propuneri de finantare sunt: - folosirea eficienta a resurselor, - deschiderea sistemelor de educatie si formare profesionala catre lumea intreaga, - educatia si formarea profesionala pentru profesori si instructori. Detalii despre aceste trei prioritati pot fi gasite in TEXTUL INTEGRAL AL ACESTUI APEL PENTRU PROPUNERI DE PROIECTE, disponibil la adresa web: http://europa.eu.int/eur-lex/en/dat/2003/c_081/c_08120030404en00340038.pdf

ACTIVITATI ELIGIBILE: In acest apel pentru propuneri de proiecte, urmatoarele activitati vor fi considerate eligibile: studii, analize, proiecte pilot, seminarii, schimburi de experti si alte actiuni corespunzatoare avand ca scop imbunatatirea cunostintelor si facilitarea unui schimb de exeperienta inovator in legatura cu temele prioritare enuntate mai sus.

CINE POATE SOLICITA FINANTARE: Organizatii si institutii active din cel putin cinci state care participa la programul Socrates si cel putin un stat membru, avand calificarea si experienta necesare derularii actiunilor propuse.

CONDITII DE FINANTARE: Bugetul propus trebuie sa respecte limita maxima a procentului cofinantarii comunitare, stabilit la 75% din totalul costurilor eligibile. Sprijinul financiar al Comisiei poate fi de pana la 200.000 EURO pe an. Totusi, acest plafon nu va fi atins decat in situatii exceptionale. Detalii suplimentare sunt disponibile in textul integral al apelului de propuneri. DURATA PROIECTULUI: Solicitantii pot inainta proiecte cu durata de 1 sau 2 ani.

TERMEN LIMITA: Toate propuneri de finantare trebuie sa fie inaintate pana la data de 28 Mai 2003 (data postei) la adresa mentionata mai jos.

DOCUMENTELE NECESARE: Detalii suplimentare despre procedura de inaintare a unei propuneri de finantare vor fi incluse in pachetul informativ care poate fi obtinut de la: For the attention of Mr Anders Hingel European Commission DG Education and Culture, Unit A4 Office: B-7 07/24 B-1049 Brussels. Fax (32-2)299 22 31 e-mail: UNITE-A4@cec.eu.int

Solicitarea unui pachet informativ trebuie sa contina urmatoarele detalii: nume, adresa completa, codul postal si versiunea lingvistica dorita. Solicitarea trebuie sa faca referire in mod explicit la acest apel de propuneri si la Actiunile 6.1 si 6.2 ale programului Socrates. Pachetul informativ, alaturi de acest apel de propuneri si de alte informatii este disponibil, de asemenea, la adresa web: http://europa.eu.int/comm/education/socrates/observation/call.html

Data lansarii: 4 aprilie 2003

Data expirarii: 28 mai 2003

Dosar de licitatie download

Autoritatea de contractare: Agentia Nationala Socrates

PONT hírek


Strukturális alapok

tovább...

PONT Szakértok

Think Outside The Box

Romániában lehet Európa legnagyobb természetvédelmi területe
Elkezdték az állami erdőkben a csemeteültetéseket Hargita megyében
Az Ikea és a Harvard legalább olyan nagy hazai erdőmutyiban érintett, mint a Schweighofer
Ennél lila kenyeret? Ilyet egész biztosan!
Kevesebb húst kellene fogyasztani, milliók menekülnének meg

Hírek