ADATBANK FÓRUM ÁLLÁS FLÖRT SZÓTÁR LOKÁLOK BLOGOK SZÍNHÁZ ZENE CÉGEK
ro hu

Pályázatok
 

Zöldövezet program 2007
Határidő:  2007. március 15.
Feltöltve:  2007. január 30., 17:09:37
Szakmai terület:  Környezetvédelem (8)
Ország:  Románia
Forrás:  http://www.epce.ro/suli.htm

A tavalyi sikeres együtműködés után a Polgár-Társ Alapítvány A MOL Romániával együttműködve újabb programot hirdet közösségi funkciójú zöld területek létesítésére, fejlesztésére és rehabilitációjára. A pályázati kiirásban Romániában bejegyzett civil szervezetek vehetnek részt, iskolákkal illetve közintézményekkel együttműködve az alábbi listán felsorolt településekről. Pályázni lehet közpark, pihenőpark, játszótér, iskolapark környezetbarát módszerekkel történő létesítésére és rehabilitációjára közösségi akció keretében, közösségi használat céljából.

 
A 2007-es évben megpályázható összeg: 133.000 RON
A maximális megpályázható összeg: 7.500 RON/ projekt

Az adományi program meghirdetése: 2007 január 30.

A pályázatok leadásának határideje: 2007 március 15 , 16.00 óra (a pályázatoknak be kell érkezniük 2007. március 15-én 16 óráig az alapítvány székhelyére).


 

Az alábbi tevékenységek támogatására lehet pályázni:

 

  • Ültetés (fű, gyep, fa, cserje, lágyszárú éves és évelő növények)
  • Közterület takarítása (pl.: tisztítási feladatok, szemétgyűjtés)
  • Szeméttárolók létesítése, festése
  • Szelektív hulladéktárolók létesítése (kizárólag olyan településeken, ahol működő szolgáltatás van szelektív hulladék begyűjtésére)
  • Közterületen lévő köztéri elemek (játszótér, biciklitároló, padok, asztalok, sporteszközök, pihenést szolgáló létesítmények) felújítása természetes anyagokkal, lehetőség szerint környezetbarát módon (pl. festés)
  • Közterületen lévő köztéri elemek (játszótér, biciklitároló, padok, asztalok, sporteszközök, pihenést szolgáló létesítmények) létesítése természetes, környezetkímélő anyagok felhasználásával


MOL Zöldövezet-díj

Évente egy pályázó kerül kiválasztásra a programban megvalósított eredmények alapján.

A nyertest a már elnyert összeg megfelelőjével díjazzák.

 
Iskolák a környezetért  2006

A programot tavaly kísérleti jelleggel hirdettük meg a Csíki-medencében, ennek eredményeként 4000 négyzetméter zöld felületet rendeztek át, illetve alakítottak ki, 24 000 facsemetét és 6700 virágpalántát ültettek el.

A MOL regionálisan gondolkodó vállalat, épp ezért környezetvédelmi programját három országban, Szlovákiában, Magyarországon és Romániában hirdette meg. Amint a tavalyi program eredményei is mutatják, teljes mértékben megérte, így az idén újra, ezúttal ország szinten hirdetjük meg a Zöldövezet programot" – Szalay Zsolt, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Az Iskolák a környezetért program eredményei mindannyiunk számára bebizonyították, hogy a közösségek bevonása a környezeti problémák megoldásába hálás és hasznos feladat" - Potozky László, a Polgár-Társ Alapítvány igazgatója.

 
Regionális MOL-program

A MOL-csoport tavaly szeptemberben hirdette meg újra a Zöldövezet programot Magyarországon és Szlovákiában. Magyarországon a beérkezett 200 pályázatból összesen 33-at bíráltak el pozitívan, az eredményhirdetésre február 1-jén kerül sor.

Bővebb információkat találnak a program útmutatójában, ami letölthető a MOL Románia (www.molromania.ro) és a Polgár-Társ Alapítvány honlapjáról (www.epce.ro) .

PONT hírek


Strukturális alapok

tovább...

PONT Szakértok

Think Outside The Box

Romániában lehet Európa legnagyobb természetvédelmi területe
Elkezdték az állami erdőkben a csemeteültetéseket Hargita megyében
Az Ikea és a Harvard legalább olyan nagy hazai erdőmutyiban érintett, mint a Schweighofer
Ennél lila kenyeret? Ilyet egész biztosan!
Kevesebb húst kellene fogyasztani, milliók menekülnének meg

Hírek