ADATBANK FÓRUM ÁLLÁS FLÖRT SZÓTÁR LOKÁLOK BLOGOK SZÍNHÁZ ZENE CÉGEK
ro hu

Pályázatok
 

Competitie de proiecte pentru finantari peste 25.000 USD din Fondul de Urgenta - etapa a doua
Határidő:  2009
Feltöltve:  2009. július 9., 10:10:36
Szakmai terület:  Egészségügy (7); Egyéb (86); Ifjúság (75); Kultúra (17); Oktatás (59); Szociális (25)
Ország:  Románia
Forrás:  [.osf.ro]

Fundatia Soros Romania anunta lansarea unei competitii de proiecte pentru cea de-a doua etapa a finantarilor din “Fondul de urgenta, un program international creat de George Soros pentru atenuarea efectelor negative ale crizei economice in Europa Centrala, de Est si Sud-Est si Asia Centrala.

Prin Fondul de Urgenta, in valoare totala de 100 de milioane de dolari, vor fi alocate finantari in urmatorii 2 ani si jumatate, pentru sprijinirea proiectelor ce se adreseaza grupurilor vulnerabile afectate de criza.

“Fondul de urgenta” sustine proiecte care propun interventii inovatoare, de sprijinire a valorilor societatii deschise si care contribuie la coagularea solidaritatii sociale.

Exemple de initiative care pot fi sprijinite: programe educationale sau de sanatate pentru copii apartinand grupurilor vulnerabile, implementarea de tehnici vocationale creative, de instruire profesionala, pentru persoanele fara locuri de munca, proiecte destinate nevoilor urgente de dezvoltare si imbunatatire a calitatii vietii tinerilor, proiecte de sprijinire a institutiilor culturale cu o situatie financiara precara, care risca sa fie inchise etc.

In cadrul acestei etape a competitiei, propunerile de proiecte vor fi transmise Fundatiei Soros Romania, fiind ulterior evaluate de catre Open Society Institute – Budapesta, care va acorda si finantarile.

Criterii de eligibilitate

Sunt eligibile organizatiile non-guvernamentale si non-profit, precum si institutiile publice (ex: scoli, teatre, case de cultura, centre de asistenta sociala etc.) care au in portofoliul de activitate proiecte destinate grupurilor vulnerabile afectate in prezent de criza. Vor avea prioritate proiectele care au potentialul de a produce efecte vizibile in viata persoanelor carora li se adreseaza.

Valoarea finantarii


Valoarea finantarii solicitate trebuie sa fie de peste 25.000 USD.

Documente

Dosarele cu propunerile de proiecte vor contine urmatoarele documente, redactate in limba engleza:

1. Titlul si descrierea proiectului
* descrierea problemei careia i se adreseaza proiectul (max.1 pagina)
* scopul si obiectivele proiectului, descrierea activitatilor propuse, a calendarului de actiune si a rezultatelor asteptate (maxim 3 pagini);
* bugetul proiectului –defalcat pe activitati si tipuri de cheltuieli; bugetul total al proiectului si bugetul solicitat Open Society Institute (daca sunt diferite) – cu evidentierea si detalierea eventualelor surse de cofinantare; bugetul va fi calculat in USD si va contine un calendar/grafic al transelor de finantare
*echipa proiectului (vor fi anexate CV-urile echipei, cu descrierea responsabilitatilor membrilor in implementarea proiectului).

2. Prezentarea organizatiei solicitante (max. 2 pagini)

3. Solutii pentru a asigura sustenabilitatea proiectului dupa incheierea perioadei de finantare din partea Open Society Institute (maxim 1 pagina)

4. Acorduri de parteneriat: acordul de parteneriat intre toate organizatiile implicate in implementarea proiectului, indicand rolul şi responsabilitatile fiecarei organizatii, semnat si stampilat de fiecare parte, inclusiv de catre solicitant.

5. Finantari anterioare: declararea, daca este cazul, a finantarilor anterioare primite din partea Fundatiei Soros Romania sau a altor entitati Open Society Institute, cu precizarea titlului proiectului, a sumei si anului / anilor finantarii.

6. Fiecare cerere de finantare va fi insotita de Anexa 1, de mai jos, care poate fi descarcata si in format editabil (word), aici.

Dosarele incomplete vor fi excluse din competitie.

Propunerile de proiecte vor fi trimise exclusiv in format electronic la adresa de e-mail: .

Acordarea finantarilor se va face prin intermediul Open Society Institute, care gestioneaza “Fondul de urgenta” pentru finantari mai mari de 25.000 USD / proiect.

PONT hírek


Strukturális alapok

tovább...

PONT Szakértok

Think Outside The Box

Romániában lehet Európa legnagyobb természetvédelmi területe
Elkezdték az állami erdőkben a csemeteültetéseket Hargita megyében
Az Ikea és a Harvard legalább olyan nagy hazai erdőmutyiban érintett, mint a Schweighofer
Ennél lila kenyeret? Ilyet egész biztosan!
Kevesebb húst kellene fogyasztani, milliók menekülnének meg

Hírek