ADATBANK FÓRUM ÁLLÁS FLÖRT SZÓTÁR LOKÁLOK BLOGOK SZÍNHÁZ ZENE CÉGEK
ro hu

Pályázatok
 

Cerere de propuneri de proiecte – domeniul energie. Mecanismul de interconectare a Europei (MIE)
Pályáztató:  Európai Bizottság
Határidő:  2014. augusztus 19.
Feltöltve:  2014. június 23., 20:13:05
Szakmai terület:  Egyéb (86)
Ország:  Románia
Forrás:  www.finantare.ro

Comisia Europeana a deschis prima cerere de propuneri de proiecte, componenta «Energie», a « Mecanismului de Interconectare a Europei (MIE)» 2014-2020. Sunt cofinantate doar proiectele de interes comun (PCI) stabilite prin regulament european.

Solicitanti:
Autoritatile publice judetene sau orice alte entitati interesate sunt eligibile doar daca au acordul autoritatilor centrale responsabile.

Obiective:

  • sprijinirea proiectelor de interes comun in infrastructura energetica care sunt sinonime cu beneficii semnificative pentru societate si o mai mare solidaritate intre statele membre, dar care nu beneficiaza de finantare de piata adecvata;
  • o atentie deosebita este acordata utilizarii eficiente a investitiilor publice.

Prioritati si actiuni finantate:

Potrivit programului de lucru multianual se acorda prioritate proiectelor de interes comun si actiunilor asociate pentru a pune capat izolarii energetice si a elimina blocajele in sectorul energetic, precum si finalizarea pietei interne a energiei.

In plus, in conformitate cu punctul 57 din regulamentul MIE, programul multianual de lucru are drept scop de a conduce cea mai mare parte a asistentei financiare catre proiectele din sectorul energiei electrice, sub rezerva patrunderii pe piata, a calitatii si maturitatii actiunilor propuse si a nevoilor de finantare corespunzatoare, recunoscand in acelasi timp pe deplin importanta proiectelor de gaz de pe lista de proiecte de interes comun.

Se acorda asistenta financiara pentru punerea in aplicare a proiectelor de interes comun sub forma de: 
• subventii pentru studii sau lucrari si
• achizitii pentru actiuni de sprijin ale programului de lucru.

Comisia are in vedere urmatoarele activitati din cadrul actiunilor de sprijinire a programelor prevazute la articolul 2, punctul 7 din regulamentul MCE:

  • studii pentru dezvoltarea unui instrument de analiza a costurilor si beneficiilor unui proiect specific, modelarea in domeniul energiei electrice si gazelor,
  • studii pe zone si coridoare prioritare pentru infrastructuri energetice, asistenta tehnica si studii pentru stabilirea de structuri eficiente de finantare pentru proiecte de interes comun si activitati de comunicare legate de politica privind infrastructurile energetice transeuropeane.

Bugetul total al cererii: 750.000.000 euro. Se acorda in principiu 50% cofinantare, in cazuri exceptionale 75%, pentru proiecte care demonstreaza folosirea unor solutii inovatoare de inalt nivel, contribuie la securitatea UE sau la solidaritate, etc.  

Data limita pentru depunerea propunerilor: 19 august 2014.

Intrebarile trebuie trimise pana pe 31 iulie, raspunsurile vor fi date pana pe 8 august a.c.; proiectele trebuie sa dovedeasca o externalitate pozitiva si sa nu aiba caracter comercial.

Lista proiectelor de interes comun pentru care se acorda cofinantare (inclusiv Romania).

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul programului

PONT hírek


Strukturális alapok

tovább...

PONT Szakértok

Think Outside The Box

Romániában lehet Európa legnagyobb természetvédelmi területe
Elkezdték az állami erdőkben a csemeteültetéseket Hargita megyében
Az Ikea és a Harvard legalább olyan nagy hazai erdőmutyiban érintett, mint a Schweighofer
Ennél lila kenyeret? Ilyet egész biztosan!
Kevesebb húst kellene fogyasztani, milliók menekülnének meg

Hírek