ADATBANK FÓRUM ÁLLÁS FLÖRT SZÓTÁR LOKÁLOK BLOGOK SZÍNHÁZ ZENE CÉGEK
ro hu

Pályázatok
 

Pályázati felhívás Erdélyi termelők/szolgáltatók figyelmébe!
Határidő:  2013. február 28.
Feltöltve:  2013. január 28., 12:36:51
Célcsoport:  Más (20)
Ország:  Románia
Megye:  Szilágy; Szeben; Szatmár; Németvásár; Maros; Kovászna; Kolozs; Hunyad; Hargita; Fehér; Brassó; Bihar; Beszterce-Naszód; Arad
Forrás:  [transylvania-authentica.ro]

Transylvania Authentica program Erdély gazdag mezőgazdasági kultúrájának, hagyományos vendéglátóiparának és konyhájának, valamint sajátos kézműves termékeinek fennmaradását kívánja támogatni a vidék kistermelői és kézművesei közötti kapcsolatok kialakítása és megerősítése által.

A cél elérése érdekében a Polgár-Társ Alapítvány bejegyeztette a Román Találmányi és Védjegy Hivatalnál a Transylvania Authentica védjegyet és négy ágazatra kidolgozott egy minősítési mutatórendszert, amely alapján minősítik a termékeket vagy szolgáltatásokat, majd egy szakemberekből álló Bíráló Bizottság dönt a pályázó termék vagy szolgáltatás védjegyhasználati jogosultságáról.

Napjainkig a védjegyhasználati jog elnyerésére pályázó termelők/szolgáltatók közül összesen 20-an nyerték el az említett jogot, így összesen 577 termék és szolgáltatás viseli a Transylvania Authentica védjegyet (http://transylvania-authentica.ro/html/lap/hu/tagok).

A Transylvania Authentica program keretén belül, a védjegy használati jogának elnyerésére az alábbi elsődleges erdélyi termelő és szolgáltató ágazatokból lehet pályázni:

  • Elszállásolás / vendéglátás: Minden olyan kereskedelmi tevékenység, amelynek keretében a vendéglátó környezetkímélő módon, jellegzetesen helyi körülmények között szállást illetve étkezést kínál a helyi természeti és kulturális környezet népszerűsítésének érdekében.
  • Kézműves termékek: Minden olyan emberi erőforrással előállított, eredeti, nemzeti kultúrát örző, egyedi értéket képviselő, hagyományos termék, amely előállítása környezetkímélő módon történik.
  • Élelmiszer: Minden olyan étel, ital, amely jellegzetesen erdélyi és előállítása környezetkímélő módon történik.
  • Élményszolgáltatás: Minden olyan szolgáltatás, amely a szórakozást, kikapcsolódást szolgálva népszerüsíti a helyi természeti és kulturális környezetet. Pl: madárfigyelés, csillagtúra, gyalogtúrák, méhészet, kürtöskalácssütés stb.

A Transylvania Authentica védjegyhasználati jogának megpályázására a honlapunkon letölthető Nevezési lapot kitöltve és a működési engedély másolatát postán (530120, Csíkszereda, Puskaporos utca, 13. szám), vagy elektronikus formában (enikob@repf.ro) kérjük beküldeni a Polgár-Társ Alapítvány részére. A jelentkezési lapok fogadása folyamatos, nincs határidőhöz kötve. A 2013-as elbíráláson azok a pályázók vesznek részt, akik 2013. február 28-ig küldik be jelentkezésüket.

A védjegyhasználati jog elnyerésére Erdélyben bejegyzett és működési engedéllyel rendelkező termelők és szolgáltatók pályázhatnak.

Jelen terméktanúsítási eljárásban a pályázók által fizetendő összeg 100 Euro (A Román Nemzeti Bank napi hivatalos árfolyama szerint), amely fedezi a pályázó termék/szolgáltatás minősítési díját, valamint a Transylvania Authentica védjegy használati díját az első három évre.

A védjegy fontos a termelőknek/szolgáltatóknak, mert:

  • a termelő piaci ismertségének növeléséhez hatékony eszköz,
  • a telített piacon a specialitásokra, különleges minőségre felhívja a figyelmet és ezzel növeli a keresletet a védjeggyel ellátott termékek/szolgáltatások iránt,
  • kiválóan alkalmas mind a hagyományos, mind a legújabb médián keresztül történő reklámozásra.

További információért látogassa meg weboldalunkat: www.transylvania-authentica.ro, kérdés esetén forduljon bizalommal a program munkatársaihoz a következő elérhetőségeken: Tel/fax: 0266-310678 / e-mail: enikob@repf.ro.

PONT hírek


Strukturális alapok

tovább...

PONT Szakértok

Think Outside The Box

Romániában lehet Európa legnagyobb természetvédelmi területe
Elkezdték az állami erdőkben a csemeteültetéseket Hargita megyében
Az Ikea és a Harvard legalább olyan nagy hazai erdőmutyiban érintett, mint a Schweighofer
Ennél lila kenyeret? Ilyet egész biztosan!
Kevesebb húst kellene fogyasztani, milliók menekülnének meg

Hírek