ADATBANK FÓRUM ÁLLÁS FLÖRT SZÓTÁR LOKÁLOK BLOGOK SZÍNHÁZ ZENE CÉGEK
ro hu

Pályázatok
 

Nagybőjti időutazás – pályázati felhívás
Határidő:  continous
Feltöltve:  2008. október 4., 13:16:35
Célcsoport:  Magánszemélyek (354)
Tipus:  Ösztöndíj (57)
Szakmai terület:  Egyház (4); Ifjúság (75); Művészet (22)
Ország:  Románia
Forrás:  www.posticumro.iframe.ch
A nagybőjt önmegtartóztatással járó testi-lelki megtisztulási folyamat. Egy hosszabb ideig tartó periódus, kitartás és akarat próbája. Meg kell ünnepelni, kell beszélni róla az embereknek, meg kell ismertetni a gyerekekkel.

A Posticum Nagybőjti időutazás címmel pályázatot hirdet olyan alkotóknak, akik a nagybőjti időszakban egy kiállítást rendezhetnek az egyesület épületében. A kiállítás keretében a bőjt lényegének kell felszínre kerülnie, a krisztustörténeti szenvedés különböző stációinak megjelenítésével úgy, hogy igazi élményt nyújtson mindazok számára, akik eljönnek megnézni azt. Időutazás, mert az eredeti nagybőjt és a szorosan hozzákapcsolódó történések itt és mostjának megteremtése a cél. A kiállítást gyerekek és fiatalok fogják látogatni, óvodásoktól gimnazistás ifjakig.

A Posticumról tudni kell: nagyváradi székhelyű egyházi-kulturális egyesület. Programjait főként a fiataloknak szervezi. Alternatív módszerekkel kíván hozzájuk szólni. Látogasson el a www.posticumro.iframe.ch oldalra, hogy minél többet megtudjon az egyesületről.

Pályázati szakaszok:


1. A tervező, vagy pályázni kívánó személy október 17-19-én a Posticum épületében megszállva megismeri a kiállítás lehetséges helyszíneit, azonosul a programmal. Ebben az időszakban térítésmentesen lakik és étkezik az egyesület épületében.
* Ezen a hétvégén (okt. 17-19) az egyesület épületében elkészíti a kiállítás tervét, vagy egy félkész, de működőképes tevezetet állít össze. A tervben szerepelnie kell az anyagigénynek.

2. A tervek elbírálásának időpontja ugyanez a hétvége (okt. 17-19), egy szóbeli interjú keretében mutathatja be a tervező az elképzeléseit, a döntés az interjúk összegzése után születik ezen a hétvégén vagy az azt szorosan követő napokban. A kiválasztott tervnek legkésőbb november 10-ig végleges formában postai úton el kell jutnia az egyesülethez, melyben kötelező módon szerepel a kiállítás részekre bontott költségvetése is.

3. A kiállítás előkészületének ideje az alkotó és a kiállítás igényeitől függ, február hónapban biztosítunk szállást és étkeztetést az egyesület épületében.


A pályázónak kell figyelni a következő kritériumokra:


* Fantáziadús kiállítás-tervezetet várunk, melynek az ember- és eszközigénye szerény, de ötletes.
* A kiállítást az alkotónak/pályázónak kell kiviteleznie, felállítani ebben a Posticum munkatársai segítenek.
* A kiállítás inkább egy élményutazás kell legyen, ezért az érdeklődő érzékeinek a stimulálásával, figyelmének megragadásával, a kialakított kép-, hang- illetve formavilág segítségével a húsvéti történet teljes átéléséről kell szóljon.
* A projekt a román anyanyelvűeknek is meg lesz hirdetve, ezért kétnyelvű tervezetet várunk.
* Az időutazás időpontja: február 25 – április 10.
* A felkészülés/előkészülés időszakában az alkotó ingyenesen lakhat és étkezhet az egyesület épületében.
* Az ösztöndíj értéke 500 EURO, személyes vagy csoportos jelentkezés esetén is, melyet a program kezdetekor, február 25-én kap(nak) kézhez az alkotó(k).
* Ha az alkotó vállalja a kiállítás szervezett idegenvezetését (de nem kötelező!), akkor a kiállítás teljes időszakában lakhat és étkezhet az egyesület épületében, mindemellett megegyezés szerinti honoráriumot is kap az ösztöndíj mellett.

További információk: imre.rencsik@posticum.ro

Kontaktszemély: Rencsik Imre

Levelezési cím:

Posticum – Movimentum Iuventutis Christianae

410 477 Nagyvárad, Teiului u. 26.

PONT hírek


Strukturális alapok

tovább...

PONT Szakértok

Think Outside The Box

Romániában lehet Európa legnagyobb természetvédelmi területe
Elkezdték az állami erdőkben a csemeteültetéseket Hargita megyében
Az Ikea és a Harvard legalább olyan nagy hazai erdőmutyiban érintett, mint a Schweighofer
Ennél lila kenyeret? Ilyet egész biztosan!
Kevesebb húst kellene fogyasztani, milliók menekülnének meg

Hírek