ADATBANK FÓRUM ÁLLÁS FLÖRT SZÓTÁR LOKÁLOK BLOGOK SZÍNHÁZ ZENE CÉGEK
ro hu

Pályázatok
 

Concursul european: Uniunea Europeana si cetatenia
Pályáztató:  Európai Bizottság
Határidő:  2009. február 27.
Feltöltve:  2008. december 3., 12:02:34
Célcsoport:  Magánszemélyek (354)
Tipus:  Verseny (42)
Szakmai terület:  Mûvészet (22); Ifjúság (75)
Ország:  Románia
Forrás:  [eurodesk_info]

Obiectivul acestui concurs este de a permite oricărei persoane, cetățean al Uniunii Europene sau cetățean al unei țări terțe, care are rezidența în Uniunea Europeană, să se exprime cu privire la propria experiență de viață cetățenească în Uniunea Europeană.

Această noțiune de viață a unui cetățean în Uniunea Europeană și nu doar de cetățean al Uniunii Europene va permite Uniunii Europene nu numai implicarea activă în această activitate a tinerilor rezidenți în Uniunea Europeană, fără a fi în mod obligatoriu cetățeni, dar și abordarea unei dimensiuni mai largi a conceptului de cetățenie.

Pentru aceasta, tinerii de 16 ani și peste, în special cei care efectuează studii de artă și grafică, sunt invitați să lucreze în mod individual la realizarea unei benzi desenate de o pagină („planșă”) și fără să utilizeze cuvinte, care să ilustreze tema cetățeniei în Uniunea Europeană, răspunzând la următoarea întrebare: „Cetățean în Europa, ce înseamnă aceasta?”

REGULAMENTUL CONCURSULUI

Articolul 1: Tema concursului

Direcția Generală pentru Justiție, Libertate și Securitate a Comisiei Europene organizează un concurs european intitulat „Uniunea Europeană și cetățenia”, prin intermediul creării unei benzi desenate de o pagină („planșă”) și fără cuvinte. Această bandă desenată va fi destinată ilustrării temei cetățeniei în Uniunea Europeană, atât pentru cei care sunt cetățeni, cât și pentru cei care sunt rezidenți ai acesteia.

În România, coordonarea competiției la nivel național va fi asigurată de Reprezentanța Comisiei Europene la București, în colaborare, pe probleme de logistică, cu:

Fundația Familia și Ocrotirea Copilului
Mihail Carp
Strada Pericle Gheorghiu Nr 15
Sector 5 București
ROMÂNIA
Tel: 021.336.63.54
Fax: 021.335.07.59
Email:

Articolul 2: Cine poate participa?

Concursul se adresează în principal studenților din domeniul artelor și graficii cu vârsta de 16 ani și peste, cu reședința într-unul dintre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. El este deschis de asemenea, oricărei alte persoane cu vârsta de 16 ani și peste cu reședința în Uniunea Europeană care este interesată de subiect.

Articolul 3: Cum se participă ?

Candidații trebuie să participe în mod individual. Dacă un candidat nu este la vârsta majoratului în momentul înscrierii, participarea sa trebuie plasată sub egida unei persoane adulte responsabile (profesor, educator, părinte etc.), inclusiv pe timpul călătoriei și ceremoniei de decernare a premiilor.

În ceea ce privește formularul de înregistrare acesta trebuie completat și depus on-line. Deși nu există o dată limită pentru aceasta, se recomandă candidaților sau persoanelor adulte responsabile să facă aceasta cât mai repede, pentru a putea beneficia de o eventuală difuzare de noi informații importante pe parcursul derulării concursului.

În ceea ce privește banda desenată, aceasta trebuie însoțită de formularul de depunere a lucrărilor completat, datat și semnat. Produsele trebuie trimise la coordonatorul național pentru logistică cel mai târziu vineri, 27 februarie 2009. Doar produsele ajunse cel mai târziu până la data de 12 martie 2009 la coordonatorul național vor fi validate.

(NB: dacă participantul decide să-și înmâneze produse personal la coordonatorul național, trebuie să o facă de asemenea cel mai târziu până vineri 27 februarie 2009, ca și cum ar fi vorba despre o trimitere poștală.)

Participanții trebuie să păstreze o copie a documentelor trimise.

Articolul 4: Ce trebuie realizat?


Participanților li se cere să creeze o bandă desenată de o pagină („planșă”) și fără cuvinte, care să ilustreze tema cetățeniei în Uniunea Europeană.

Sunt valabile următoarele reguli:

Dacă banda desenată nu este creată pe calculator, aceasta trebuie să fie pe o coală de hârtie A4. Aceasta va fi trimisă sau înmânată personal coordonatorului național, neîmpăturită, în vederea reutilizării sale eventuale.

Trebuie anexat formularul de trimitere a lucrării, completat, datat și semnat.

Dacă banda desenată este creată pe calculator, aceasta trebuie să fie în format PostScript. Dacă este utilizat un alt format pentru crearea sa, aceasta trebuie exportată în format PostScript în vederea trimiterii la coordonatorul național pe CD/DVD. În acest caz, în scopul facilitării eventualei reutilizări a lucrării, CD-ul/DVD-ul trebuie să conțină atât versiunea PostScript, cât și cea în formatul inițial utilizat pentru crearea sa. În cele din urmă, pentru a facilita evaluarea lucrării, aceasta trebuie de asemenea să fie imprimată pe o hârtie A4 care va fi trimisă împreună cu CD-ul/DVD-ul.

Trebuie anexat formularul de trimitere a lucrării, completat, datat și semnat.

NB: Este posibil ca fiecare participant să creeze și să trimită mai multe benzi desenate, dacă dorește. În acest caz, dacă benzile desenate sunt create pe calculator, în vederea facilitării evaluării, fiecare dintre ele trebuie pusă pe un CD/DVD separat.

Articolul 5: Dreptul de autor


Lucrarea finală trebuie elaborată exclusiv în scopul concursului. Aceasta poate fi realizată fie din elemente materiale (imagini, texte etc.) produse de participant special pentru concurs, fie combinând sau făcând uz de elemente deja existente, dar care nu au un titular al drepturilor de autor. În acest ultim caz, participantul sau persoana adultă responsabilă trebuie să se asigure în prealabil că această condiție este îndeplinită.

Participanții sunt pe deplin responsabili pentru lucrările lor. Ei se obligă să cedeze gratuit Comisiei Europene lucrările pe care le prezintă, precum și drepturile de difuzare și de reproducere.

Prin urmare, Comisia Europeană va putea utiliza, reproduce, adapta și publica liber și gratuit lucrările. Lucrările nu vor fi returnate.

Articolul 6: Selecționarea câștigătorilor și acordarea premiilor la nivel național

Lucrările vor fi selectate de un juriu format din mai multe persoane, de exemplu, de un reprezentant al Direcției Generale pentru Justiție, Libertate și Securitate, sau de un reprezentant din cadrul Reprezentanței Comisiei Europene, de reprezentantul unui minister național, cum ar fi Ministerul de Justiție, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Europene sau Ministerul Tineretului, un profesor, un expert în domeniul comunicării, un artist grafic, un ilustrator, un tânăr implicat activ într-o organizație de tineret etc.

Câștigătorii vor fi selectați
în funcție de următoarele criterii: compatibilitatea lucrării cu obiectivul stabilit, calitatea grafică, claritatea mesajului, originalitatea lucrării etc.

În fiecare țară, toți participanții vor putea să asiste la o ceremonie de decernare a premiilor în orașul-capitală vineri, 3 aprilie 2009.

Călătoria și eventuala cazare vor fi asigurate de Comisia Europeană pentru cei trei participanți care au realizat cele mai bune trei lucrări și eventual pentru persoanele adulte responsabile, în cazul participanților minori în momentul deplasării.

Clasamentul participanților la nivel național va fi făcut public în cursul ceremoniei.

Benzile desenate ale câștigătorilor naționali vor apărea pe site-ul web al Comisiei Europene din statul membru respectiv și pe site-ul Direcției Generale pentru Justiție, Libertate și Securitate.
Articolul 7: Selecționarea câștigătorilor și acordarea premiilor la nivel european

Lucrările câștigătoare ale primelor premii la nivel național vor face obiectul unei a doua selecții de către un juriu constituit din reprezentanți ai Comisiei Europene și alte persoane, cum ar fi un profesor, un expert în domeniul comunicării, un artist grafic, un ilustrator, un tânăr implicat activ într-o organizație de tineret etc.

Câștigătorii premiului întâi la nivel național vor fi cu toții invitați la Bruxelles (însoțiți de persoanele adulte responsabile în cazul participanților minori la momentul deplasării), pentru un sejur ce va avea loc de sâmbătă, 9 mai 2009 (Ziua Europei) până luni, 11 mai 2009 și o ceremonie europeană de decernare a premiilor, care va avea loc luni, 11 mai. Acest sejur le va permite să descopere tot ceea ce are de oferit acest oraș, inclusiv Instituțiile europene, precum și să participe la ceremonia de decernare a premiilor, prezidată de comisarul Jacques Barrot, vicepreședintele Comisiei Europene.

Pentru fiecare din acești invitați și, dacă este nevoie, pentru fiecare dintre persoanele adulte responsabile, costurile aferente călătoriei și cazării vor fi suportate de Comisia Europeană.

Identitatea și clasamentul celor trei câștigători la nivel european vor fi făcute cunoscute în timpul ceremoniei. Câștigătorul premiului întâi european va primi un cec de 6.000 Euro, câștigătorul premiului al doilea european un cec de 4.000 Euro, iar câștigătorul premiului al treilea european, un cec de 2.000 Euro.

Benzile desenate ale câștigătorilor la nivel european vor putea fi utilizate în campaniile viitoare despre cetățenie.

Articolul 8: Limitarea răspunderii

Organizatorii nu pot fi făcuți răspunzători de anularea, amânarea sau modificarea concursului în urma unui eveniment de forță majoră și nici de furtul, pierderea, întârzierea sau deteriorarea benzilor desenate în timpul transportului. În plus, din motive de organizare sau de forță majoră, datele menționate în acest regulament vor putea fi modificate. În acest caz, participanții vor fi înștiințați în cel mai scurt timp (de unde necesitatea de a se înregistra în timp util): formularul de înregistrare.

Articolul 9: Acceptarea condițiilor

Participarea în concurs implică acceptarea deplină a acestui regulament.

Articolul 10: Protecția datelor

Urmează un aviz important privind protecția datelor personale.

Informatii suplimentare sunt disponibile pe adresa:

http://www.eurocartoon.eu/
http://www.eurocartoon.eu/calendar/index_ro.htm (in romana)

PONT hírek


Strukturális alapok

tovább...

PONT Szakértok

Think Outside The Box

Romániában lehet Európa legnagyobb természetvédelmi területe
Elkezdték az állami erdőkben a csemeteültetéseket Hargita megyében
Az Ikea és a Harvard legalább olyan nagy hazai erdőmutyiban érintett, mint a Schweighofer
Ennél lila kenyeret? Ilyet egész biztosan!
Kevesebb húst kellene fogyasztani, milliók menekülnének meg

Hírek