ADATBANK FÓRUM ÁLLÁS FLÖRT SZÓTÁR LOKÁLOK BLOGOK SZÍNHÁZ ZENE CÉGEK
ro hu

Pályázatok
 

Európa képekben - videoklip verseny
Pályáztató:  Európai Bizottság
Határidő:  2010. március 15.
Feltöltve:  2010. január 19., 13:21:05
Célcsoport:  Magánszemélyek (354)
Tipus:  Verseny (42)
Szakmai terület:  Fotó, videó, film (11)
Ország:  Románia
Forrás:  [ec.europa.eu]

Egészen 1945-ig visszatekintve az Európai Unió fejlődésével foglalkozó archivált audiovizuális anyagok legnagyobb gyűjteményével az Európai Bizottság
audiovizuális szolgálata rendelkezik. A honlapján elérhető digitális anyagok 1300 videofelvételből, 30 000 fényképből és 11 000 történelmi hangfelvételből állnak.

Az Európai Bizottság felkéri mind az audiovizuális szakembereket, mind az egyéneket, hogy mérjék össze erejüket egy olyan, legfeljebb 3 perces videoklip elkészítésében, amely az archivált uniós anyagok és a résztvevő által készített új vagy átdolgozott képek egyvelegéből Európát eredeti megvilágításban ábrázolja.

A klipnek a résztvevő személyes tapasztalatait tükrözve Európa egyedi arcát kell kifejeznie, és eredeti, kreatív és esztétikai megközelítésével az interneten és/vagy mobilkészülékeken keresztül széles körű, fiatal célközönséghez kell szólnia.

A jelentkezőknek művészi, ismeretterjesztő, humoros vagy fiktív szemszögből pozitív képet kell festeniük Európáról, személyes vagy nyilvános szituációkat
bemutatva napjaink vagy a régmúlt Európájából a résztvevő közvetlen környezetéből: családjából, munkahelyéről, az őt körülvevő közösségből, városából, falujából vagy helyi zenei, divat, szabadidős, játékos rendezvényekről, amelyek Európát eredeti módon ábrázolják.

CÉLKÖZÖNSÉG

Az Európai Bizottság olyan videoklipeket vár, amely képes felkelteni a 15–35 év közötti közönség figyelmét, különféle társadalmi és gazdasági hátterű férfiak és nők egyaránt.

KIVÁLASZTÁSI KRITÉRIUMOK

• a klip eredetisége, a kreativitás szintje, művészi és esztétikai megközelítés
• a tartalom egyetemes jellege és hogy mennyire képes eljutni az európai célközönséghez a különböző csatornákon keresztül
• mennyire lehet terjeszteni, és a tartalma mennyire ösztönöz csoportok vagy blogok létrehozására
• a végtermék technikai minősége

KÜLÖNLEGES FELTÉTELEK

1. A klip nem lehet három percnél hosszabb, és honlapra feltölthető formátumban kell elkészülnie.
2. A versenyre produkciós vállalatok és 18. életévüket betöltött személyek jelentkezhetnek.
3. A klip legalább 50%-ának az Európai Bizottság honlapjáról letölthető archivált anyagból kell állnia.
4. A szerzői jogok miatt a „dokumentumfilmeket” leszámítva a http://ec.europa.eu/avservices/content360/ honlapon elérhető bármilyen anyag szabadon felhasználható a klip elkészítéséhez.
5. A klippel kapcsolatos minden szerzői és más jog a résztvevőt illeti meg.

A Bizottságnak azonban jogában áll:


- a klipet a nyilvánosság előtt közzétenni és közvetíteni olyan rendezvényeken, amelyek célja elsősorban a Bizottság tevékenységeinek ismertetése és elősegítése,
- a klipet az interneten kis felbontásban világszerte terjeszteni.

6. A versenyre jelentkezéssel a résztvevők elfogadják a verseny általános szabályait és a rövid összefoglalóban leírt szabályokat.

A jelöltek közvetlenül a Dailymotion erre kijelölt csatornáján teszik közzé klipjeiket http://www.dailymotion.com/sas/EUContent360
Első körben – az internetes felhasználók szavazatainak figyelembevételével – az Európai Bizottság által felállított zsűri összeállítja a három legjobb klip listáját.
A három döntőst felkérik, hogy vegyenek részt és mutassák be klipjüket a 2010. évi MIPTV-n (2010. április 12–16.) az Európai Bizottság által szervezett vetítésen.

A 10 000 eurós díjban részesülő győztes neve a MIPTV 2010 eseményen tartandó Content 360 díjátadó ünnepségen kerül bejelentésre.

Beköldési határidő: 2010 március 15.

További hasznos információ: http://ec.europa.eu/avservices/content360/rules.cfm

PONT hírek


Strukturális alapok

tovább...

PONT Szakértok

Think Outside The Box

Romániában lehet Európa legnagyobb természetvédelmi területe
Elkezdték az állami erdőkben a csemeteültetéseket Hargita megyében
Az Ikea és a Harvard legalább olyan nagy hazai erdőmutyiban érintett, mint a Schweighofer
Ennél lila kenyeret? Ilyet egész biztosan!
Kevesebb húst kellene fogyasztani, milliók menekülnének meg

Hírek