ADATBANK FÓRUM ÁLLÁS FLÖRT SZÓTÁR LOKÁLOK BLOGOK SZÍNHÁZ ZENE CÉGEK
ro hu

Pályázatok
 

Kattints a fákért kezdeményezés
Pályáztató:  Európai Bizottság
Határidő:  2009. november 15.
Feltöltve:  2009. szeptember 2., 13:00:54
Célcsoport:  Magánszemélyek (354)
Tipus:  Verseny (42)
Szakmai terület:  Környezetvédelem (8)
Ország:  Románia
Forrás:  [europa.eu]

A fák minden évben mintegy 9 milliárd tonna szén-dioxidot kötnek meg, ám az erdőírtások miatt ebből 2 milliárd tonna visszakerül a légkörbe. Több fa ültetésével nemcsak a Föld éghajlatának egyensúlyáért való elkötelezettségünket mutathatjuk ki, hanem saját környezetünket is zöldebbé tehetjük.

Csatlakozz a versenyhez, és segíts te is tudatosítani, hogy a klímaváltozás megállításához cselekednünk kell!


Az Európai Bizottság arra ösztönzi a fiatalokat, hogy vegyenek részt a "Kattints a fákért!" versenyben, s tegyenek a klímaváltozás ellen.

Az Európai Bizottság az első 5000 közreműködő számára egy 15-20 cm magas (Euonymus europeus) palántát biztosít, amelyet ültetési útmutatóval együtt szállítanak.

Mindössze annyit kell tenned, hogy fogod a magoncot, vagy a palántát, amit vásároltál, áttanulmányozod az ültetési útmutatót, elülteted a magoncot vagy a palántát, és lefotózód, amit elültettél. Töltsd fel a fotódat, hogy eséllyel indulhass a nyereményért, mely egy fantasztikus kaland egy környezetvédelmi táborban. A palántád helyét egy virtuális térképen is megjelölheted. Azok a résztvevők, akik nem biztosak benne, hogy hová ültessék a fát, megnézhetik trükkjeinket és tippjeinket.

Ki vehet részt?

1. A „Kattints a fákért”-versenyben bármely a Cseh Köztársaságból, Bulgáriából, Dániából, az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Lengyelországból, Magyarországról, Németországból, Romániából és Svédországból származó, az EU-ban élő, 14 és 29 év közötti személy részt vehet.
2. A „Kattints a fákért”-versenyben való részvételhez a jelentkezőknek ki kell tölteniük egy regisztrációs lapot.
3. Ahhoz, hogy megnyerhesd a környezetismereti táborban való részvételt, fel kell töltened egy fényképet, ami megörökíti a faültetést.
4. Egy nevezéssel csak egy személy nevezhet.
5. Jelentkezési határidő: 2009. november 15. A határidő után beérkező nevezéseket nem áll módunkban elfogadni.
6. A nyertesek díját készpénzre vagy más nyereményre nem lehet átváltani.

Ki nyerhet?

1. A versenyben részt vevők közül nyilvános szavazórendszeren választanak ki 10 nyertest. Mindenki csak egyszer szavazhat. A szavazat leadásához először regisztrálni kell. A résztvevők, akik már regisztráltak, hogy ültethessenek, szintén szavazhatnak. Azoknak, akik csak szavazni szeretnének a kedvenc képükre, de nem akarnak fát ültetni, az e-mail címük, egy felhasználónév és egy jelszó megadásával kell regisztrálniuk. A győztesek meghívást kapnak a környezetismereti táborba.

Hogyan jut el hozzám a fám?

Miután sikeresen regisztráltál a "Kattints a fákért!" honlapon, egy automatikus visszajelzést küldünk az e-mail címedre. Ha az első 5000 jelentkező között vagy, egy második e-mailt is kapni fogsz, melyben megerősítjük, hogy az Európai Bizottság ingyenesen biztosít számodra egy palántát. Kérjük, figyelj arra, hogy az adataid helyesek legyenek, hiszen a palántát az otthoni címedre küldjük. A (15-20 cm magas) palántát kis csomagban szállítjuk, s jelezzük, hogy mikor érkezik.

Hogyan kell elültetnem a fámat?

Ha nem vagy biztos benne, hogyan kell elültetni a fát, látogasd meg ezt az oldalt.

A beadott anyagok

1. Az Európai Bizottság a beadott anyagokat felhasználhatja a kampány népszerűsítésére.
2. A résztvevőknek a jelentkezési lapon igazolniuk kell, hogy a leadott anyagok saját tulajdonuk, és leadásukkal nem sérült semmilyen szerzői jog.

Mit nyerhetek?

Ha te is a szerencsés nyertesek egyike leszel, elutazhatsz egy környezetismereti táborba, ahol megtudhatod milyen fontos szerepet töltenek be az erdők, illetve az éghajlatváltozásról szóló foglalkozásokon és izgalmas sporttevékenységeken vehetsz részt. A környezetismereti tábort 2010 nyarán szervezik. Szippants nagyot a kalandból a szabad ég alatt, és ismerkedj meg az Európa minden részéből érkező többi ültetővel!

További hasznos információ: http://clickatree.europa.eu/hu/click-a-tree-initiative.html

PONT hírek


Strukturális alapok

tovább...

PONT Szakértok

Think Outside The Box

Romániában lehet Európa legnagyobb természetvédelmi területe
Elkezdték az állami erdőkben a csemeteültetéseket Hargita megyében
Az Ikea és a Harvard legalább olyan nagy hazai erdőmutyiban érintett, mint a Schweighofer
Ennél lila kenyeret? Ilyet egész biztosan!
Kevesebb húst kellene fogyasztani, milliók menekülnének meg

Hírek