ADATBANK FÓRUM ÁLLÁS FLÖRT SZÓTÁR LOKÁLOK BLOGOK SZÍNHÁZ ZENE CÉGEK
ro hu

Pályázatok
 

Nyelv-történetek verseny 2010
Pályáztató:  Európai Bizottság
Határidő:  2011. január 31.
Feltöltve:  2010. október 6., 11:17:28
Célcsoport:  Magánszemélyek (354)
Tipus:  Verseny (42)
Szakmai terület:  Művészet (22); Irodalom (8); Ifjúság (75); Fotó, videó, film (11)
Ország:  Magyarország; Románia
Forrás:  [ec.europa.eu]

A Nyelv-történetek verseny 2010-ben, a Nyelvek Európai Napján kezdődik. Az Európai Bizottság által meghirdetett verseny célja, hogy kellemes és vidám anekdotákon keresztül megmutassa, mennyiféleképpen válhat az emberek hasznára az idegennyelv-tudás, és hogy biztasson mindenkit a nyelvtanulásra.

A szervezők arra kérik a 31 európai országban élő, 18. évüket betöltött polgárokat, hogy tegyék közkinccsé a nyelvtudás előnyeiről szóló történeteiket.

A VERSENY SZAKASZAI

A verseny az alábbi három szakaszból áll:

(1) Az első szakasz 2010. szeptember 30-án kezdődik és 2011. január 31-én ér véget (a „benyújtási időszak”). A benyújtási időszak idején a magánszemélyek az elfogadott formátumok bármelyikében beküldhetik személyes történeteiket (lásd 4. pont).
(2) A második szakasz (a „közönségszavazás időszaka”) során, amely 2010. szeptember 30-től 2011. január 31-ig tart, a nagyközönség tagjai legfeljebb három, általuk kiválasztott pályamunkára szavazhatnak. Minden országban a legnagyobb számú szavazatot elért és a (később bejelentendő összetételű) zsűri által jóváhagyott pályamunkát kiáltják ki országos győztesnek. E fázist követően kihirdetik a 31 országos győztest (résztvevő országonként egyet-egyet).
(3) A harmadik szakasz (a „díjátadó ünnepség") keretében a 31 országos győztest meghívják Brüsszelbe a díjátadó ünnepségre, amely 2011. május 10-én, a 2011-es Európa nap keretében kerül megrendezésre.

A közönségszavazás időszakának lezárása után kisorsolnak három online szavazót. Ez a három szerencsés szavazó jutalmul kirándulást nyer Brüsszelbe, ahol részt vehetnek a díjátadó ünnepségen és találkozhatnak a versenyt támogató hírességekkel.

HOGYAN LEHET RÉSZT VENNI A VERSENYEN?

A benyújtási időszak alatt magánszemélyek az interneten keresztül, a részvételi űrlap kitöltésével adhatják le személyes történeteiket. A részvételhez a magánszemélyeknek a következő követelményeknek kell eleget tenniük: (a) meg kell felelniük a részvételi feltételeknek; (b) meg kell adniuk teljes nevüket és e-mail címüket; valamint (c) el kell olvasniuk és el kell fogadniuk a verseny jelen részvételi feltételeit, valamint a jogi nyilatkozatot.

A közönségszavazás időszaka alatt magánszemélyek szavazhatnak az általuk kiválasztott pályamunkákra. Az internetes szavazók három szavazatot adhatnak le bármely országból érkezett pályamunkákra, saját országukat is beleértve, tehát például egy német egy görög nevezésre is szavazhat. A szavazatok nyilvántartása automatikusan történik. Minden szavazást kézzel kell elvégezni, az automatizált szavazás tilos.

RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK

Minden résztvevőnek a következő feltételeket kell teljesítenie:

- állampolgára vagy lakosa kell legyen az Európai Unió 27 tagállama (Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia), a többi EGT tagország (Izland, Liechtenstein, Norvégia) vagy a tagjelölt - a Törökország közül bármelyiknek;

- regisztrációkor be kell töltenie legalább a 18. életévét.

A PÁLYAMUNKÁK FORMÁTUMA

A verseny résztvevői pályamunkájukat/személyes történetüket az alábbi formátumok bármelyikében benyújthatják: videó, hangfelvétel, szöveg, illusztráció (fotó, rajz vagy grafika) az alábbi technikai jellemzők figyelembevételével:
(1) hangfelvétel és videó esetében annak maximális hossza 2 perc
(2) illusztrációk esetében: a legnagyobb megengedett méret A2

A verseny résztvevőinek az Európai Unió 23 hivatalos nyelvének (angol, bolgár, cseh, dán, észt, finn, francia, görög, holland, ír, lengyel, lett, litván, magyar, máltai, német, olasz, portugál, román, spanyol, svéd, szlovák, valamint szlovén) valamelyikén kell benyújtaniuk pályamunkájukat..
A történet tartalma azonban bármely más nyelvről is szólhat, nem csupán az európai nyelvekről.

KIVÁLASZTÁSI KRITÉRIUMOK


A közönségszavazás időszaka során az internetes szavazók, illetve a (később bejelentendő összetételű) zsűri a pályamunkákat a kreativitás, eredetiség és a verseny témájához való kapcsolódás szempontjai alapján fogják értékelni.

Az országos győztesekkel az Európai Bizottság e-mailben veszi fel a kapcsolatot, és meghívja őket a brüsszeli díjátadó ünnepségre. Amennyiben egy országos győztes elérhetetlennek bizonyul ésszerű mértékű erőfeszítések ellenére, illetve kiderül, hogy nem tesz eleget a részvételi feltételeknek, nem tudja vagy nem akarja betartani a jelen hivatalos szabályokat, az adott országos győztest kizárják a versenyből, és másik országos győztest választhatnak ki. Az erről hozandó döntés az Európai Bizottság kizárólagos hatáskörébe tartozik.

DÍJAK

Országonként egy-egy országos győztest meghívnak a Brüsszelben, 2011. május 10-én megrendezésre kerülő díjátadó ünnepségre. A 31 országos győztes Brüsszelbe nyer utazást, ahol egy igazi európai élményben lehet részük: láthatják Európa fővárosát, az európai intézményeket, a színfalak mögött dolgozó embereket, valamint találkozhatnak a versenyt támogató hírességekkel. Az Európai Bizottság fedezi a győztesek utazási és szállásköltségeit.

A 31 döntős közül három versenyző Brüsszelben elnyeri az európai bajnok címét. Ez a három európai bajnok különleges díjban részesül.

EGYEBEK

Az Európai Bizottság fenntartja a jogot arra, hogy előzetes tájékoztatás nélkül módosítsa jelen verseny részvételi feltételeit, amennyiben az bármilyen oknál fogva nem hajtható végre, folytatható le vagy fejezhető be az eredetileg tervezett módon.

Azáltal, hogy részt vesznek a versenyben, a résztvevők elfogadják, hogy (a) kötelezik őket a jelen hivatalos szabályok, a részvételi feltételeknek való megfelelést is beleértve, valamint (b) kötelezik őket az Európai Bizottság döntései, amelyek a versennyel kapcsolatos valamennyi kérdésben véglegesnek és kötelező érvényűnek minősülnek.

További hasznos információ: http://www.tonguestories.eu/hu/about

PONT hírek


Strukturális alapok

tovább...

PONT Szakértok

Think Outside The Box

Romániában lehet Európa legnagyobb természetvédelmi területe
Elkezdték az állami erdőkben a csemeteültetéseket Hargita megyében
Az Ikea és a Harvard legalább olyan nagy hazai erdőmutyiban érintett, mint a Schweighofer
Ennél lila kenyeret? Ilyet egész biztosan!
Kevesebb húst kellene fogyasztani, milliók menekülnének meg

Hírek