ADATBANK FÓRUM ÁLLÁS FLÖRT SZÓTÁR LOKÁLOK BLOGOK SZÍNHÁZ ZENE CÉGEK
ro hu

Pályázatok
 

Tervezz egy közlekedésbiztonsági plakátot Európáért!
Pályáztató:  Európai Bizottság
Határidő:  2011. október 21.
Feltöltve:  2011. szeptember 28., 12:31:43
Célcsoport:  Magánszemélyek (354)
Tipus:  Verseny (42)
Szakmai terület:  Rajz (2); Művészet (22); Internet, IT (15); Ifjúság (75); Egyéb (86)
Ország:  Magyarország; Románia
Forrás:  [youngartists4roadsafety.eu]

Felhívás minden fiatal grafikai tervezőnek és grafikai tervező diáknak! Tudtok-e tervezni egy egyedi, a fiatal európai gépkocsivezetőknek szánt közlekedésbiztonsági plakátot?

Az Európai Bizottság segítségül hívja kreativitásotokat a felelős vezetéssel kapcsolatos üzenet fiatalok közötti elterjesztéséhez, akik a közúti közlekedés egyik legsebezhetőbb csoportját alkotják. A nyertes plakátot lefordítják az EU 23 hivatalos nyelvére, terjeszteni fogják mind a 27 EU–tagállamban, továbbá felhasználják egy kommunikációs kampányban Brüsszelben és valószínűleg hasonló kampányokban a 27 EU-tagállamban!

A nyertes 2000 eurót kap, valamint meghívást Brüsszelbe az 2011. november 24-én sorra kerülő Európai Ifjúsági Fórum a Közlekedés Biztonságáért című rendezvény keretén belül megtartandó díjkiosztó ünnepségre. A két második helyezett egyenként 1000 eurót nyer, melyről postai úton kapnak majd értesítést.

Én is részt vehetek?

A verseny fiataloknak szól, akiket érdekel a grafikai tervezés. EU-lakosnak kell lenned és 1985 után kellett születned. A plakát beküldésekor nem kell igazolnod életkorodat és állandó tartózkodási helyed, de ha bejutsz a döntőbe, akkor megkérnek erre.

Mit kell tennem?

Kedved szerinti bármilyen technikát felhasználva egy plakátot kell készítened, amelyet az EU közlekedésbiztonsági kampányának reklámozására használnak fel minden európai tagállamban.

Munkádnak tükröznie kell az utasításokban felsorolt 12 téma egyikét. Nincs megszabott jelmondat, csak az alapgondolat van rögzítve – „Safer roads in Europe. Yes, we care!– Ennek meg kell jelennie valahol a munkátokon, és angol nyelven kell maradnia a plakáton használt többi szótól függetlenül.

A 12 témát tetszésetek szerint értelmezhetitek. Vegyétek számításba, hogy a ti nyelvetekben működő szójátékok nem mindig fordíthatók le kielégítően más nyelvekre, ezért ezeket jobb kerülni.

Most már csak az van hátra, hogy válasszátok ki, hogy a 12 téma közül a plakátotok melyikre fog összpontosítani.

Ha a plakátotokon más szöveget is feltüntettek, akkor ennek az EU 23 hivatalos nyelvének egyikén kell íródnia (lásd a listát itt). Hasznos lenne, ha angol vagy francia nyelvre is le tudnátok ezt fordítani, ennek a jelentkezési űrlapon megvan a helye.

Munkátokat A2-es méretű papírra készítsétek (420×594 mm).

A nyertes plakát végül az alján elhelyezett EU-logóval – egy kis EU-zászlóval és „Az Európai Unió” szavakkal - valamint az „ON THE MOVE - Az európai közúti közlekedés biztonságáért” logóval kerül kinyomtatásra. A logót nem kell belefoglalnotok, de számításba kell vegyétek a plakát tervezésekor.

Hogyan küldjem be a plakátomat?

Mi sem könnyebb. Küldd el munkádat elektronikusan (a verseny honlapján keresztül) legkésőbb 2011. október 21-én éjfél előtt brüsszeli idő szerint. Használhatod a JPG- vagy GIF-formátumok valamelyikét, de ha bejutsz az első 10-be, felkérnek, hogy PDF-ben és InDesign-ban küldd el a pályaművedet, hogy nagy felbontású nyomtatványokat lehessen készíteni.

A fájl mérete nem lehet nagyobb, mint 3 MB (megabyte). Meg kell adnod a nevedet, címedet, telefonszámodat, születési dátumodat és e-mail címedet. A verseny megfelel a felhasználó magánéletének tiszteletben tartására vonatkozó EU-rendelkezéseknek.

Hogyan fogják értékelni a munkámat?

A DG MOVE képviselői, az Európai Ifjúsági Fórum a Közlekedés Biztonságáért koordinátora és az EURESIN művészeti igazgatója választja ki a 10 döntős pályaművet.

Az eredetiség és a művészi minőség mellett a zsűritagok azt tartják szem előtt, hogy munkád mennyire jól ábrázolja a témát és európai állampolgártársaidhoz is szól-e.

Október 31-től november 18-ig a 10 kiválasztott plakátot nyilvános online szavazásra bocsátják (a verseny honlapján keresztül), és mindenkinek lehetősége lesz szavazni (csak egyszer!).

Mikor választják ki a nyertest?

A 10 döntőst október 21. és 28. között választják ki, és levélben értesítik őket az eredményről. Az online nyilvános szavazást október 31. és november 18. között tartják.

A nyertest meghívják az Európai Ifjúsági Fórum a Közlekedés Biztonságáért rendezvényére, amelyet november 24-én tartanak Brüsszelben. A két második helyezettet levélben értesítik az elnyert díjról.

Mi történik, ha megnyerem a versenyt?

A nyertes pályaművet az Európai Bizottság kommunikációs kampányban használja fel Brüsszelben és valószínűleg hasonló kampányokban a 27 EU-tagállamban. A nyertes 2000 eurót kap, a két második helyezett egyenként 1000 eurót. A nyertest meghívjuk Brüsszelbe a díjkiosztó ünnepségre, amelyet a 2011. november 24-én sorra kerülő Európai Ifjúsági Fórum a Közlekedés Biztonságáért című rendezvény keretén belül tartunk. A két második helyezettet levélben értesítik nyereményükről.

A 10 döntős plakátot is felhasználhatják az Európai Bizottság vagy az EU-képviselők által az EU-országokban szervezett kiállításokon és promóciós anyagokon (pl. egérpadok, levelezőlapok stb.).

Mi a helyzet a szerzői jogokkal és a szellemi tulajdonnal?

A nyilvános szavazásra bocsátott tíz pályamű készítői a plakátjukkal kapcsolatos minden szerzői jogot és szellemi tulajdonjogot átadnak az Európai Bizottságnak. Ez azt jelenti, hogy a Bizottság tetszése szerint bármikor és bárhogyan közzéteheti a plakátokat.

Mi történik, ha bekerülök a 10 döntős közé, de nem teljesítem a versenykiírás követelményeit?

A tíz döntős listáján kívül egy pótlistát is készítenek. Ha a 10 döntős egyike nem teljesíti a versenykiírás kritériumait, akkor plakátját a pótlista első helyén lévő plakáttal helyettesítik.
Miért kértek fel, hogy hivatkozásokat adjak a Facebook-profilomhoz vagy más közösségi hálózatokon lévő profilomhoz?

A közösségi hálózatokon lévő profilodhoz adott hivatkozások lehetővé teszik, hogy kapcsolatban maradjunk veled a verseny ideje alatt. Ezzel online barátaidat is bátoríthatod arra, hogy a közösségi hálózatokon keresztül szavazzanak pályamunkádra!

Kattints ide a verseny hivatalos szabályainak letöltéséhez.

Kattints ide az utasítások megtekintéséhez

PONT hírek


Strukturális alapok

tovább...

PONT Szakértok

Think Outside The Box

Romániában lehet Európa legnagyobb természetvédelmi területe
Elkezdték az állami erdőkben a csemeteültetéseket Hargita megyében
Az Ikea és a Harvard legalább olyan nagy hazai erdőmutyiban érintett, mint a Schweighofer
Ennél lila kenyeret? Ilyet egész biztosan!
Kevesebb húst kellene fogyasztani, milliók menekülnének meg

Hírek