ADATBANK FÓRUM ÁLLÁS FLÖRT SZÓTÁR LOKÁLOK BLOGOK SZÍNHÁZ ZENE CÉGEK
ro hu

Pályázatok
 

Logisztikai Csapatbajnokság
Határidő:  2015. február 9.
Feltöltve:  2014. szeptember 23., 14:11:44
Célcsoport:  Magánszemélyek (354)
Szakmai terület:  Ifjúság (75); Gazdaság, üzleti szféra (70)
Ország:  Románia
Forrás:  http://www.nlvklub.hu/logisztikaicsapatbajnoksag/

A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja immár második alkalommal országos szintű logisztikai csapatbajnokságot hirdet a felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatói részére.
 

A verseny célja

1.      Tehetséggondozás: olyan kiváló tehetséggel és motivációval bíró hallgatókból álló csoport kiválasztása, akik élethivatásként tekintenek a logisztikára. 
Kulcsszavak: lexikális tudás, gyakorlatorientáltság, csapatmunkára való hajlam, folyamatok gyors átlátása, vezetői készségek, innovációs készségek. A csapatok a felkészülés és lebonyolítás révén is tanulnak-fejlődnek.

2.      Szakmai kötődés kialakítása a verseny nyújtotta élmény által.

A nevezésre jogosultak

Csapatversenyt hirdetünk!

A csapatokat 5 fő kell, hogy alkossa és 1 felkészítő tanár. Egy csapatban több, különböző felsőoktatási intézmény hallgatói is részt vehetnek, ez nem kizáró tényező. Így lehetőség vanarra, hogy egy bajnokságon belül a különböző főiskolák, egyetemek nézőpontjaitszintetizáljuk, és a gyakorlatiasságot fejlesszük.

Egy intézményből több csapat is nevezhet. A felkészítő tanárok természetesen sem a feladatok összeállítására kialakított szakmai csapatban, sem a zsűriben nem vehetnek részt.

BSc és MSc képzéseken résztvevő egyetemista és főiskolás nappali tagozatos hallgatók vehetnek részt, mérnöki és gazdasági szakokról, magyarországi és határontúli magyar képzésű felsőoktatási intézményekből.

A szakirány tekintetében a szervezők nem szabnak korlátokat, a versenyben a logisztikai érdeklődés fontos, bármely évfolyamról alakíthatnak csapatot.

Javasoljuk több szakterületről, szakirányról összeállítani a csapatok tagjait a kiírt feladatok megoldásához szükséges a szélesebb körű ismereti háttér, pl. logisztikus, mérnöki, informatikus, gazdasági szakos hallgató.

Felkészítő lehet bárki, akit a csapattagok választanak (pl. PhD hallgató, oktató-kutató egy felsőoktatási intézményben).

A verseny témaköre, tematikájának összeállításának szempontja
Témakörök: Általános logisztika,vám, szállítmánybiztosítás, gazdasági-logisztika menedzsment,vállalati logisztika/módszertan, környezetvédelem, operációkutatás, ellátási-elosztási logisztika, áruszállítás, készletezés, anyagmozgatás, raktározás, csomagolástechnika, termelés kiszolgálás, logisztikai informatika.

Angol nyelvtudás szükséges az eredményes részvételhez.

A verseny többfordulós.

Elsőként internetes fordulókat hirdetünk, amelyek minden regisztráló csapatnak nyitottak.

Az online felület, ahol a fordulók feladatai elérhetőek lesznek:

 

A kérdőív kitöltésén egy hetes idő intervallumban maximum 5 órát dolgozhatnak a csapatok.

Azt a kérdést, amelyet már megnyitottak, be kell fejezni, újbóli megnyitásra nincs lehetőség, ha nem írnak be semmilyen választ az adott kérdéshez, akkor annak értékelése 0 pont. A kérdések megválaszolását el lehet „osztani” több napra is a rendelkezésre álló egy héten belül.

A feladatok megoldáshoz bármilyen segítséget igénybe vehetnek.

 

Első forduló

Témakörök: A kiírásban megjelölt témakörökkel kapcsolatos szakmai tudás

Az internetes felületen a megoldáshoz elérhető időszak a csapatok számára:

2014. november 3-9-ig

Kitöltési időtartam az egy hetes határidőn belül bármely napon, napokon lehetséges, viszont a kitöltésre összesen maximum 5 óra áll rendelkezésére a csapatoknak.

 

Második forduló

Itt csak azok a csapatok vehetnek részt, akik az első fordulóban is részt vettek.

Témakörök: A kiírásban megjelölt témakörökkel kapcsolatos szakmai tudás gyakorlati alkalmazása.

Az internetes felületen a megoldáshoz elérhető időszak a csapatok számára:

2014. november 24-30-ig

Kitöltési időtartam az egy hetes határidőn belül bármely napon, napokon lehetséges, viszont a kitöltésre összesen maximum 5 óra áll rendelkezésére a csapatoknak.

 

Harmadik forduló

A verseny második körébe az első körben első 10 helyen végzett csapat jut tovább.

A feladat egy kidolgozandó gyakorlat, amelyet majd a verseny harmadik körében prezentálni is kell a csapatoknak. A feladat gyakorlati esettanulmány(ok) kidolgozása, mely lehet vállalati gyakorlat vagy probléma megoldása, ennek konkrét eseteit a Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubjának tagvállalatai adják, biztosítják a csapatoknak.

A csapatoknak a kidolgozott szakmai feladat mellett egy bemutatkozó videó anyagot is össze kell állítaniuk, amelyet a Youtube internetes videómegosztó felületre feltöltenek, majd a linket a szervezők által megadott email címre eljuttatják határidőre. Itt a kreativitást plusz pontokkal értékelik majd.

A feladatot 2015. január 26-tól február 9-ig kell beadni elektronikusan, a szervezők által a későbbiekben megadott módon. A feladatot a legjobb második körbe bejutott 10 csapat az első kör lezárta után kapja meg.

A beadandó anyagok formai, tartalmi feltételei:

tanulmány legalább 5, legfeljebb 10 oldal lehet, a fontosabb beállítások: Times New Roman, szimpla sorköz, 12-es betűméret, normál margó. Irodalomjegyzéket fel kell tüntetni, külföldi szakmai anyagok felhasználása előírt elvárás.

Bemutatkozó videó: Maximum 2,5 perces vágott anyag. Egyéb feltételekkel a versenyzők kreativitását nem korlátozzuk.

 

Élő show - Negyedik forduló

Az utolsó fordulóban a csapatok személyesen is találkoznak egymással, ahova a harmadik kör legjobb 5 csapata kerül be és mérkőzhet meg egymással.

A feladat a harmadik kör tanulmányának prezentációjával kezdődik, a beadandó anyagokat kell a csapatoknak prezentálni.

Feltétel, hogy a prezentáció maximálisan 15 perces legyen, 1/3-a angol nyelven készüljön és ezt a részét angol nyelven is prezentálják a versenyzők.

A prezentáció formáját a kiírók nem határozzák meg, lehet ppt vagy prezi.com, vagy egyéb más jellegű formátum is.

Majd logisztikai ügyességi feladatokkal folytatódik a verseny.

 

Időpontja: 2015. március 27. péntek. A pontos helyszínt és a részleteket a kiírók később határozzák meg.

Ebben a fordulóból kerül majd ki az első három „dobogós”, díjazott csapat.

PONT hírek


Strukturális alapok

tovább...

PONT Szakértok

Think Outside The Box

Romániában lehet Európa legnagyobb természetvédelmi területe
Elkezdték az állami erdőkben a csemeteültetéseket Hargita megyében
Az Ikea és a Harvard legalább olyan nagy hazai erdőmutyiban érintett, mint a Schweighofer
Ennél lila kenyeret? Ilyet egész biztosan!
Kevesebb húst kellene fogyasztani, milliók menekülnének meg

Hírek