ADATBANK FÓRUM ÁLLÁS FLÖRT SZÓTÁR LOKÁLOK BLOGOK SZÍNHÁZ ZENE CÉGEK
ro hu

Pályázatok
 

Gasztronómiai képzés Csíkszeredában
Pályáztató:  EduTech Consulting
Határidő:  2010. december 15.
Feltöltve:  2010. november 30., 10:53:22
Szakmai terület:  Oktatás (59); Turisztika (4)
Ország:  Románia
Forrás:  EduTech Consulting Kft

Elméleti és gyakorlati továbbképzés vendéglátóegységek vezetőinek, szakácsoknak, pincéreknek, cukrászoknak.

A két napos képzés segít Önnek, hogy még több és elégedett vendége legyen! 2010. december 20 - 21 - én (hétfő és kedd) az EduTech Consulting Kft. 2 napos elméleti és gyakorlati továbbképzést szervez vendéglátóegységek vezetőinek, szakácsoknak, pincéreknek, cukrászoknak, amelynek fő témái: Merre tart az európai gasztronómiai trend? Új kihívások a konyhatechnológiában Hagyományok új köntösben.

Olyan szakemberek működnek közre akik valóságos művészek, és akik különös ízharmóniákat komponálnak úgy, hogy a hagyományos ételeket új, szokatlan ízekkel párosítják.

Helyszín: Csíkszereda, Jakab Antal Tanulmányi Házban működő Salvator szálloda, Szék u. 147 szám

Előadók:

STROH PÉTER - a Corvinus Egyetem oktatója, éttermi mester, idegenforgalmi és vendéglátóipari szakértő tartja, aki jelenleg a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Karán felszolgálási gyakorlatot, kongresszus- és rendezvényszervezést, vendéglátóipari ismereteket, éttermi vezetést, valamint gasztronómiai alapismeretek tantárgyakat tanít. - a Magyar Bármixer Unió elnökségi tagja, rendszeres résztvevője az évente megrendezésre kerülő koktél világbajnokság értékelő bizottságának.

KANCSÁR ZOLTÁN - a budapesti Park Hotel Flamenco 4**** szállodában dolgozott hat éven keresztül. Több mint egy évet töltött Amerikában, a Texas állambeli Houston városban, mint a Ramada Houston North konyhafőnöke. Hazajövetele után a méltán világhírű budapesti Mátyás pince étterem konyhafőnök helyettese. - jelenleg, mint szakács szakoktató oktatja a fiatal nemzedéket a váci főiskolán.

A teljes képzés alatt lehetőség van a kérdések feltevésére, a gyakorlati bemutatókban való közreműködésre, az elkészítésben és a tálalásban való részvételre is.

A képzés célja:

- Bemutatni az ünnepekre történő felkészülés fortélyait;
- Megismertetni a vendéglátásban bekövetkezett változásokat, új módszereket;
- Újszerű gondolkodásra, nyitottságra serkenteni a résztvevőket, az alapanyagok, a tálalás, a hagyományok és az újítások révén

A rendezvény időszerűsége nem csak az ünnepek közelségéből fakad, hanem hozzájárulhat ahhoz, hogy a régióba érkező turisták színvonalasabb ellátásban részesüljenek, a házigazdák pedig jobban megfelelhessenek a vendégek változó igényeinek.

A hiánypótló képzés nemcsak a vendéglátásban dolgozó pincérek, szakácsok szakmai ismereteit bővíti, hanem a szakembereknek, vezetőknek, érdeklődőknek is új ötleteket adhat.

Program

2010. december 20. hétfő

10.00-10.05 Megnyitó
10.05-11.00 Elméleti előadás a mai kornak megfelelő étrendek összeállításáról.
11.00-12.00 Ünnepi terítékek, díszétkezések, szépen terített asztal. Gyakorlati bemutatóval egybekötött előadás. 12.00-12.20 Kávészünet
12.20-13.40 A hideg előételek, a saláták szerepe az étkezésben. Az ételek elkészítése és tálalása, bemutató a résztvevők előtt.
13.40-13.40 Ebédszünet
14.10-15.30 Büféasztalos megoldások a bankettek és fogadások esetében. Ötletek és újdonságok a büféasztalok elkészítéséhez.
15.30-15.50 Kávészünet
15.50-16.50 Nyersanyagok felhasználása az ünnepi étkezések alkalmával. Miből, mit lehet készíteni ? Melyek az új trendek ? A megszokott gyakorlattól eltérő újítások az ételkészítésben.
16.50-17.00 Összefoglaló a nap „eseményeiből\"

2010. december 21. kedd

9.00-10.30 Az ünnepek és a különböző rendezvények során alkalmazandó felszolgálás „aranyszabályai\". Mit terítsünk ? Miért úgy ? Melyek az előnyök és hátrányok ? Terítési „gyakorlat\" a hallgatók bevonásával.
10.30-10.50 Kávészünet
10.50- 12.30 A levesek, tészták szerepe az étkezésben. Mikor adjuk, milyen ételekkel „házasítsuk\" ? Ünnepeink speciális levesei és meleg előételei.
12.30-13.00 Ebéd szünet
13.00-14.00 A bor szerepe a Gasztronómiában. Új trendek a fogyasztásban, felszolgálásban.
14.00-15.50 A főételek sokszínűsége, a nyersanyagok választékossága, az ételek párosítása. Karácsony, Szilveszter - milyen legyen a menü. A mai gasztronómiai trend egyik legfontosabb szempontja: Az ételek tálalása ! Helyszíni bemutatás.
15.50-16.00 Konklúzió, kérdések, válaszok.

Részvételi díj: 330 lej + TVA/személy/2 nap, amely tartalmazza a képzésen való részvételt, a kiosztásra kerülő anyagot, a részvételt igazoló diplomát és a szünetekben történő fogyasztást .

Kedvezmény: 3-5 résztvevő esetén 5% / személy

A jelentkezés módja és határideje:

A képzésre írásban lehet jelentkezni, a jelentkezési lap kitöltésével és a részvételi díj átutalását igazoló szelvény faxon, vagy e-mailben történő eljuttatásával, 2010.december 15-ig.

Elérhetőségeink és bővebb információ:

Tel. 0740-367023, e-mail: , web: www.edutechconsulting.ro

PONT hírek


Strukturális alapok

tovább...

PONT Szakértok

Think Outside The Box

Romániában lehet Európa legnagyobb természetvédelmi területe
Elkezdték az állami erdőkben a csemeteültetéseket Hargita megyében
Az Ikea és a Harvard legalább olyan nagy hazai erdőmutyiban érintett, mint a Schweighofer
Ennél lila kenyeret? Ilyet egész biztosan!
Kevesebb húst kellene fogyasztani, milliók menekülnének meg

Hírek