ADATBANK FÓRUM ÁLLÁS FLÖRT SZÓTÁR LOKÁLOK BLOGOK SZÍNHÁZ ZENE CÉGEK
ro hu

Pályázatok
 

Cerere de propuneri de proiecte in domeniul educatiei pentru tineri antreprenori
Pályáztató:  Európai Bizottság
Határidő:  2014. július 17.
Feltöltve:  2014. július 1., 14:22:56
Szakmai terület:  Ifjúság (75)
Ország:  Románia
Forrás:  www.finantare.ro

Comisia Europeana a deschis cererea de propuneri de proiecte 2014 “Erasmus pentru tineri antreprenori” - Programul pentru competitivitate a intreprinderilor si IMM-uri (COSME) 2014-2020.

Cererea de propuneri de proiecte se adreseaza entitatilor care doresc sa devina Organizatii Intermediare (OI) care gestioneaza programul de mobilitate la nivel local. Aceste organizatii vor recruta si asista antreprenorii pentru a participa la program, organizand schimburile in strainatate.

Pot depune proiecte: entitatile publice responsabile pentru sau active in domeniul afacerilor economice, intreprinderilor, sprijinului pentru intreprinderi, camere de comert si industrie, camere de meserii sau organisme similare, organizatii de sprijin pentru afaceri, centre si incubatoare de start-upuri, asociatii de intreprinderi si retele de sprijinire a afacerilor, entitati private care ofera servicii de sprijinire a afacerilor, agentii de dezvoltare, universitati, etc.

Acest program permite tinerilor antreprenori europeni sa petreaca pana la 6 luni de munca alaturi de un antreprenor experimentat dintr-un alt stat UE, pentru a invata cum sa-si dezvolte si sa-si imbunatateasca propria lor afacere.

Obiective specifice:

  • sa ofere on-job-training pentru noii antreprenori din intreprinderile mici si mijlocii, intr-o alta tara a UE;
  • sa faciliteze schimburile de experienta si informatii intre antreprenori, pe teme legate de obstacolele si provocarile pe care le au;
  • sa le creasca acestora sansele de a accede pe piata si de a-si gasi potentiali parteneri;
  • sa creeze retele, prin accentul pus pe cunostintele si experienta impartasita intre antreprenori din diferite state europene.;
  • sa creeze noi afaceri, intreprinderi mixte si companii spin-off si sa promoveze cooperarea transfrontaliera in afaceri;
  • sa consolideze activitatile internationale, precum si potentialul de inovare al antreprenorilor gazda;
  • sa contribuie la dezvoltarea, in continuare, a unei retele de noi/tineri intreprinzatori, antreprenorii gazda si organizatii intermediare care sa permita unui numar de aproximativ 650 de noi antreprenori sa lucreze si sa invete alaturi de un antreprenor gazda intr-o alta tara participanta. Prin urmare, 1300 antreprenorii ar trebui sa fie implicati in aceasta actiune pana la inceputul anului 2017.

Buget: 4.120.000 €; 500.000 € maximum/proiect, 90% din totalul costurilor eligibile, 100% rambursari pentru tanarul antreprenor – plafon maxim de 6.600 €, 75% pentru costurile de management. Comisia estimeaza cofinantarea a circa 10proiecte.

Propunerile trebuie sa fie trimise de organisme publice sau private, in parteneriate formate din cel putin 5 organisme din cel putin 4 tari participante diferite.

Fiecare partener poate sa trimita o singura propunere.

Organizatiile intermediare vor trebui sa coopereze cu toate celelalte organizatii si autoritati implicate in programul de mobilitate. Acestea vor primi sprijin de la organizatia de sprijin desemnata de catre Comisie – Eurochambres (Asociatia Camerelor Europene de Comert si Industrie), care ajuta la coordonarea si gestionarea programului in toate tarile participante.

Data limita pentru depunerea propunerilor 17 iulie 2014.

Cautarile de parteneri se pot face: cu sprijinul Enterprise Europe Network, prin accesarea rubricii “Looking for partners” publicata cu cererea de propuneri de proiecte sau prin reteaua de OI disponibila pe www.erasmus-entrepreneurs.eu.

DOCUMENTATIE

Puteti descarca urmatoarele documente utile:

Ghidul programului

Website-ul programului

PONT hírek


Strukturális alapok

tovább...

PONT Szakértok

Think Outside The Box

Romániában lehet Európa legnagyobb természetvédelmi területe
Elkezdték az állami erdőkben a csemeteültetéseket Hargita megyében
Az Ikea és a Harvard legalább olyan nagy hazai erdőmutyiban érintett, mint a Schweighofer
Ennél lila kenyeret? Ilyet egész biztosan!
Kevesebb húst kellene fogyasztani, milliók menekülnének meg

Hírek