ADATBANK FÓRUM ÁLLÁS FLÖRT SZÓTÁR LOKÁLOK BLOGOK SZÍNHÁZ ZENE CÉGEK
ro hu

Pályázatok
 

HERCULE II: Formare, seminarii si conferinte – sectiunea juridica
Pályáztató:  Európai Bizottság
Határidő:  2013. április 30.
Feltöltve:  2013. április 15., 17:46:40
Szakmai terület:  Oktatás (59); Jog, igazságügy (3); Egyéb (86); Civilszféra (37)
Ország:  Románia
Forrás:  [ec.europa.eu/]

Programul HERCULE II: Formare, seminarii si conferinte – sectiunea juridica

Obiective si descriere

Prezentul anunt de cerere de propuneri se bazeaza pe Decizia nr. 878/2007/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 23 iulie 2007 de stabilire a unui program de actiune comunitara in vederea promovarii unor actiuni in domeniul protectiei intereselor financiare ale Comunitatii (programul Hercule II). Prezenta cerere se refera la activitatile prevazute la articolul 1a litera (b) din decizia privind programul Hercule II, care constau in organizarea de stagii de formare, seminarii si conferinte pentru a sprijini lupta impotriva fraudei, coruptiei si impotriva altor activitati ilegale, precum si elaborarea si punerea in aplicare a politicilor de prevenire si detectare a fraudei.

Candidati eligibili

Pot fi prezentate propuneri eligibile pentru finantare de catre urmatorii solicitanti:

 • orice administratie nationala sau regionala dintr-un stat membru, dintr-o tara aderenta sau candidata, care promoveaza consolidarea actiunilor UE in domeniul protectiei intereselor financiare ale UE;
 • orice institut de cercetare si educatie care are personalitate juridica de cel putin un an si care este stabilit si functioneaza intr-un stat membru sau intr-o tara din afara Uniunii, care promoveaza consolidarea actiunilor UE de protejare a intereselor sale financiare;
 • orice organism nonprofit care are personalitate juridica de cel putin un an si care este stabilit in mod legal intr-un stat membru sau intr-o tara din afara Uniunii, care promoveaza consolidarea actiunilor UE de protejare a intereselor financiare ale acesteia.

Candidatii din tarile din afara Uniunii Europene trebuie sa aiba resedinta in:

 • state aderente;
 • tari AELS/SEE, in conformitate cu conditiile prevazute in Acordul privind SEE;
 • tarile candidate asociate la Uniunea Europeana, in conformitate cu conditiile prevazute in acordurile de asociere sau in protocoalele aditionale ale acestora privind participarea la programe ale Uniunii Europene, incheiate sau care urmeaza sa fie incheiate cu aceste tari.

Actiuni eligibile

Comisia va acorda granturi pentru sprijinirea actiunilor de formare si pentru studii in domeniul juridic care au drept scop consolidarea si dezvoltarea protectiei juridice si judiciare a intereselor financiare ale UE impotriva fraudei, a coruptiei si a oricaror alte activitati ilegale. Exemplele de actiuni care pot fi cofinantate sunt:

 • organizarea de conferinte si seminare;
 • studii de drept comparativ;
 • diseminarea, inclusiv publicarea, de informatii stiintifice privind protectia intereselor financiare ale UE;
 • publicarea si difuzarea unei publicatii periodice stiintifice privind protectia intereselor financiare ale Uniunii Europene;
 • organizarea de reuniunii anuale ale presedintilor asociatiilor de drept penal european si de protejare a intereselor financiare ale UE.

Activitatile sunt eligibile pentru finantare pana la 90% din costurile eligibile. Valoarea totala a sprijinului acordat de catre Comisie Oficiului European de Lupta Antifrauda pentru fiecare proiect nu va depasi:

 • 50.000 EUR pentru un seminar de o zi; 100 000 EUR pentru un seminar de doua zile;
 • 300.000 EUR pentru un studiu de drept comparativ;
 • 25.000 EUR pentru diseminarea expertizei;
 • 60.000 EUR pentru publicarea si difuzarea de catre asociatii a unei publicatii periodice pe timp de un an;
 • 45.000 EUR pentru reuniunea presedintilor asociatiilor.

In 2013, Comisia va lansa o cerere de propuneri pentru “partea care vizeaza domeniul juridic” a sectiunii formare, seminare si conferinte din programul anual de lucru. Pentru propunerile depuse înainte de termenul-limita, 30 aprilie 2013, este disponibil un buget de 700.000 EUR.

Toate intrebarile si/sau cererile de informatii suplimentare in legatura cu aceasta cerere trebuie sa fie trimise prin e-mail la: .

Alte informatii si ghidul programului le puteti gasi: AICI.

Termenul-limita de depunere a candidaturilor: 30 aprilie 2013.

PONT hírek


Strukturális alapok

tovább...

PONT Szakértok

Think Outside The Box

Romániában lehet Európa legnagyobb természetvédelmi területe
Elkezdték az állami erdőkben a csemeteültetéseket Hargita megyében
Az Ikea és a Harvard legalább olyan nagy hazai erdőmutyiban érintett, mint a Schweighofer
Ennél lila kenyeret? Ilyet egész biztosan!
Kevesebb húst kellene fogyasztani, milliók menekülnének meg

Hírek