ADATBANK FÓRUM ÁLLÁS FLÖRT SZÓTÁR LOKÁLOK BLOGOK SZÍNHÁZ ZENE CÉGEK
ro hu

Pályázatok
 

Concurs: Migratii in Europa
Pályáztató:  Európai Bizottság
Határidő:  2013. június 21.
Feltöltve:  2013. február 6., 11:14:33
Tipus:  Verseny (42)
Szakmai terület:  Szociális (25); Ifjúság (75); Fotó, videó, film (11)
Ország:  Románia
Forrás:  [migrantsineurope.eu]

Migrația este o temă greu de abordat în momente de criză, cu un nivel ridicat al șomajului. Aceasta are parte de o mediatizare negativă – deoarece migranții sunt găsiți țapi ispășitori pentru o serie de probleme, deoarece politicile europene în materie de migrație nu au funcționat întotdeauna la nivel optim sau, pur și simplu, pentru că știrile frumoase și poveștile pozitive își fac loc cu greu în mass-media de azi.

Totuși, este incontestabil faptul că migrația ajută la diversificarea societăților, le îmbogățește și le învigorează. Migranții aduc cu ei dinamism economic, spirit întreprinzător, idei noi și creează locuri de muncă.

Contrar percepției greșite cu care ne-am obișnuit, migranții legali nu iau locurile de muncă ale localnicilor și nu determină o scădere a salariilor. În pofida unei rate generale ridicate a șomajului la nivelul UE, migranții ajută la remedierea deficitelor de forță de muncă și de competențe care apar din ce în ce mai frecvent în unele sectoare ale economiei.

În Europa de azi, în care populația cu vârstă de muncă este în scădere, migranții contribuie și la abordarea unor astfel de provocări demografice. Migranții contribuie la dinamismul economiei europene, oferind forță de muncă și competențe care nu sunt ușor de găsit în Europa, lucrând, câștigând un salariu, cheltuind bani și plătind impozite, înființând întreprinderi și creând locuri de muncă, utilizând servicii şi cumăpărând produse oferite de alţi actori economici.

Concursul multimedia „Migranții în Europa” este menit să ofere tinerilor artiști și responsabililor de comunicare ocazia de a reflecta cu privire la contribuția migranților la societatea europeană de azi. Concursul ar trebui să servească și ca un prim pas spre mai multe dezbateri, informații și schimburi de opinii.

Direcția Generală Afaceri Interne din cadrul Comisiei Europene organizează un concurs multimedia cu tema „Migranții în Europa”. Invităm studenţii cu vârsta de peste 18 ani care urmează o facultate de artă, jurnalism, audiovizual sau comunicare din Uniunea Europeană și din Croația să trimită o lucrare pentru a participa la concurs. Aceasta trebuie să ilustreze rolul pe care migranții din afara Europei îl joacă în cadrul societăților europene.

Dacă decideți să participați, lucrările vor fi evaluate în trei categorii diferite:

  • Afișe
  • Fotografii
  • Videoclipuri

Cum particip?

Școala dvs. trebuie să se înscrie pe pagina de înscriere din cadrul site-ului nostru. După ce înscrierea este validată de coordonatorii naționali, școala primește un cod de autentificare. Școala poate apoi să trimită operele uneia sau mai multor echipe ori persoane pentru una sau mai multe categorii.

După încheierea fazei de trimitere a lucrărilor, operele vor fi evaluate mai întâi de un juriu național. Fiecare juriu național va alege cele mai bune 10 opere din țara respectivă.

Un juriu european va alege apoi cei 30 de finaliști europeni dintre finaliștii naționali, precum și cei 3 câștigători. Operele celor 30 de finaliști vor fi publicate pe site, iar publicul va avea ocazia să le voteze și să decidă câștigătorul premiului publicului.

Cele patru școli laureate – câte una pentru fiecare categorie și o școală câștigătoare a premiului publicului – vor fi premiate cu câte 10 000 EUR.

Trei reprezentanți din partea fiecărei școli a cărei operă se numără printre finaliştii europeni vor fi invitați la Bruxelles la ceremonia de decernare a premiilor, pentru o ședere de două zile. Transportul și cazarea vor fi suportate de Comisia Europeană.

Regulamentul concursului

‹În România, concursul este coordonat la nivel naţional de reprezentanţa Comisiei Europene, iar logistica este asigurată în colaborare cu:

Fundatia familia si ocrotirea copilului (f.o.c.)
(Jean Baptist Odobestianu)
Str. Pericle Gheorghiu Nr. 15,
Sector 5, Bucuresti,
ROMÂNIA
Telefon/ Fax: 021.335.07.59
E-mail: romania@migrantsineurope.eu

Data-limită de trimitere a lucrărilor: vineri, 21 iunie 2013.

Înscrie scoala ta

PONT hírek


Strukturális alapok

tovább...

PONT Szakértok

Think Outside The Box

Romániában lehet Európa legnagyobb természetvédelmi területe
Elkezdték az állami erdőkben a csemeteültetéseket Hargita megyében
Az Ikea és a Harvard legalább olyan nagy hazai erdőmutyiban érintett, mint a Schweighofer
Ennél lila kenyeret? Ilyet egész biztosan!
Kevesebb húst kellene fogyasztani, milliók menekülnének meg

Hírek