ADATBANK FÓRUM ÁLLÁS FLÖRT SZÓTÁR LOKÁLOK BLOGOK SZÍNHÁZ ZENE CÉGEK
ro hu

Pályázatok
 

Dezvoltare Durabila Din Cadrul Fondului ONG
Határidő:  2013. július 31.
Feltöltve:  2013. június 4., 14:07:49
Szakmai terület:  Turisztika (4); Szociális (25); Erdészet (0)
Ország:  Románia
Forrás:  [fondong.ro]

Fundatia pentru Parteneriat publica Ghidul si anexele specifice Componentei DEZVOLTARE DURABILA, in cadrul Rundei 1 a Fondului ONG, parte a Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE) 2009-2014, finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia.
Obiectivul general

Obiectivul general al Componentei DEZVOLTARE DURABILA este sprijinirea dezvoltarii durabile si imbunatatirea starii mediului in Romania, prin contributia ONG-urilor si prin participare publica. Aceasta Componenta va sprijini proiecte care se incadreaza in urmatoarele domenii principale de interes: schimbarile climatice, protectia biodiversitatii si peisajului, ecoturism, activitati de advocacy si watchdog de mediu / constientizare ecologica si participare publica sporita in luarea deciziilor de mediu, educatie ecologica.

ELIGIBILITATEA SOLICITANTULUI

Solicitanţi eligibili în cadrul prezentului Apel sunt exclusiv organizaţii neguvernamentale şi nonprofit, înfiinţate legal şi cu sediul în România, organizate şi conduse conform legislaţiei româneşti în vigoare cu privire la organizaţiile neguvernamentale, respectiv asociaţii, fundaţii şi federaţii, constituite conform prevederilor OG nr. 26/2000 sau Legii nr. 21 / 1924 privind asociaţiile şi fundaţiile, cu modificările şi completările ulterioare.

În plus faţă de criteriile menţionate mai sus, solicitanţii trebuie:

  • să respecte valorile democratice şi drepturile omului şi
  • să aibă capacitatea, conform statutului lor, să acţioneze în domeniul protecției mediului,
  • dezvoltării durabile sau alte domenii conexe abordate prin proiect şi
  • să fie independenţi de guvern şi alte autorităţi publice locale, regionale şi naţionale şi
  • să fie independenţi de partide politice şi de organizaţii comerciale şi
  • să fie direct răspunzători pentru elaborarea şi managementul proiectului împreună cu
  • partenerul şi să nu acţioneze ca intermediari.

La depunerea aplicaţiei, Solicitanţii vor semna şi depune o declaraţie (vezi Anexa 3 la Ghidul Solicitanţilor) prin care vor certifica faptul că îndeplinesc condiţiile de eligibilitate menţionate în această secţiune. 

Suma totala alocata pentru aceasta Componenta in cadrul primei runde de Apeluri pentru Cereri de finantare este de 2.100.000 Euro.
Finantarea este dedicata organizatiilor neguvernamentale. Mai multe informatii cu privire la eligibilitatea solicitantului si partenerilor se regasesc in Ghidul Solicitantilor.
O organizatie poate depune, in calitate de Solicitant, un numar maxim de 2 Cereri de finantare in cadrul Componentei DEZVOLTARE DURABILA pentru acest Apel pentru cereri de finantare, din care numai 1 aplicatie pentru Granturi mari.

Termenul de depunere a aplicatiilor este 31 iulie 2013.

Potentialii Solicitanti pot adresa intrebari referitoare la acest Apel pentru Cereri de finantare prin e-mail, telefon sau fax pana la data de 25 iulie 2013 (inclusiv) in atentia: Imola Antal – Manager Program; E-mail: ; telefon: 0266 310 678; fax: 0266 310 678.

Raspunsurile vor fi transmise pana cel mai tarziu 29 iulie 2013, iar intrebarile care prezinta interes si pentru alti Solicitanti, impreuna cu raspunsurile aferente, vor fi publicate pe pagina de internet a Programului si pe pagina de internet a Fundatiei pentru Parteneriat.

Pentru a veni in sprijinul potentialilor solicitanti, vor fi organizate 5 sesiuni generale de informare care vor contine informatii cu privire la lansarea tuturor celor 5 Componente ale programului de finantare.

Documentele aferente prezentului Apel pentru Cereri de finantare pot fi descarcate de aici.

PONT hírek


Strukturális alapok

tovább...

PONT Szakértok

Think Outside The Box

Romániában lehet Európa legnagyobb természetvédelmi területe
Elkezdték az állami erdőkben a csemeteültetéseket Hargita megyében
Az Ikea és a Harvard legalább olyan nagy hazai erdőmutyiban érintett, mint a Schweighofer
Ennél lila kenyeret? Ilyet egész biztosan!
Kevesebb húst kellene fogyasztani, milliók menekülnének meg

Hírek