ADATBANK FÓRUM ÁLLÁS FLÖRT SZÓTÁR LOKÁLOK BLOGOK SZÍNHÁZ ZENE CÉGEK
ro hu

Pályázatok
 

Finantari pentru servicii sociale si mici afaceri
Határidő:  2008. július 25.
Feltöltve:  2008. június 9., 20:34:39
Szakmai terület:  Gazdaság, üzleti szféra (70)
Ország:  Románia
Forrás:  www.frds.ro
In cadrul Schemei de Dezvoltare Sociala a Comunitatilor Miniere (SDSCM), se deschide cea de-a treia runda de finantare, adresata unui numar de 99 de localitati miniere din 19 judete: Alba, Arges, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Caras-Severin, Cluj, Covasna, Dambovita, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramures, Mehedinti, Prahova, Salaj, Suceava, Tulcea si Valcea.

Comunitatile miniere din localitatile eligibile pentru finantare SDSCM din cele 19 judete pot aplica pentru doua categorii de proiecte: servicii sociale comunitare si activitati generatoare de venit (SSC si AGV). In cadrul acestei runde se asteapta sa fie finantate in jur de 23 de proiecte SSC si, respectiv, 13 proiecte AGV.

SDSCM este o componenta a proiectului „Inchiderea Minelor, Refacerea Mediului si Regenerare Socio-Economica”, in cadrul partii B, „Regenerarea Socio-Economica”. Agentia Nationala pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere (ANDZM) este agentia de implementare a partii B a proiectului si deruleaza SDSCM prin Fondul Roman de Dezvoltare Sociala (FRDS).

Fondurile pentru SDSCM provin dintr-un imprumut rambursabil al Guvernului României de la Banca Mondiala, si pot fi accesate de catre organizatii comunitare (in cazul proiectelor AGV), respectiv de catre organizatii neguvernamentale sau autoritati locale aflate in relatii de parteneriat cu organizatii neguvernamentale (in cazul proiectelor SSC).

Pentru proiectele SSC, documentele necesare pentru intocmirea cererii de finantare se pot obtine de pe site-ul FRDS (www.frds.ro) sau prin posta electronica (in urma unei solicitari trimise pe adresa office@frds.ro).

Pentru proiectele AGV, cererile de finantare, numerotate si inregistrate, se elibereaza de catre FRDS, incepând cu 25 martie 2008, numai persoanelor domiciliate in localitatile incluse pe lista, in urma unei solicitari scrise, transmise de acestea prin posta sau personal, pâna la data de 10 iulie 2008.

Proiectele respinse la runda anterioara pot fi depuse pe formulare noi care respecta cerintele din ghidurile de completare a cererilor de finantare pentru runda in curs, in forma imbunatatita, pe baza informatiilor primite de la FRDS privind motivele respingerii.

Data limita de depunere a proiectelor este 25 iulie 2008 (inclusiv data postei). Proiectele pot fi depuse direct, pâna la data anuntata, orele 16:00, sau pot fi transmise prin posta, la sediul FRDS din Bucuresti sau la sediul sucursalelor FRDS din Alba Iulia si Iasi.

Lista comunitatilor miniere eligibile in cadrul programului poate fi consultata pe site-ul ANDZM - http://nad.minind.ro/, FRDS - www.frds.ro sau solicitata prin e-mail la adresa office@frds.ro. Informatii suplimentare pot fi obtinute la:

PONT hírek


Strukturális alapok

tovább...

PONT Szakértok

Think Outside The Box

Romániában lehet Európa legnagyobb természetvédelmi területe
Elkezdték az állami erdőkben a csemeteültetéseket Hargita megyében
Az Ikea és a Harvard legalább olyan nagy hazai erdőmutyiban érintett, mint a Schweighofer
Ennél lila kenyeret? Ilyet egész biztosan!
Kevesebb húst kellene fogyasztani, milliók menekülnének meg

Hírek