ADATBANK FÓRUM ÁLLÁS FLÖRT SZÓTÁR LOKÁLOK BLOGOK SZÍNHÁZ ZENE CÉGEK
ro hu

Pályáztatók
 

Kisebbségi Jogvédő Intézet
Kisebbségi Jogvédő Intézet
E-mail: 
Telefon: 
Fax: 
Cím: 
Tipus:  Alapítványok (443)

A Kisebbségi Jogvédő Intézet abból a célból jött létre, hogy hozzájáruljon a határon túli magyarság jogvédelmének erősítéséhez, az e területen kiemelkedő szerepet játszó egyéniségek támogatásához.

Az Intézet céljai közt prioritásként szerepel az Európai Unió jogrendje által kínált lehetőségek tudományos eszközökkel való támogatása a kisebbségvédelem területén. Ennek keretén belül különösen azoknak a jogászhallgatóknak, doktoranduszoknak vagy fiatal jogászoknak kíván segítséget, lehetőségeket nyújtani, akik kiemelt érdeklődést tanúsítanak a kisebbségvédelem iránt. Az Intézet ezt a támogatást különböző eszközökkel kívánja biztosítani: kisebbségekkel foglalkozó kutatási, oktatási, tudományos képzési feladatokat ellátásával és finanszírozásával, ösztöndíjak adományozásával, kutatási, képzési pályázatok kiírásával, tudományos konferenciák, képzések, tanulmányutak szervezésével.

Az Intézet célja ezzel, hogy a felsőoktatásban részt vevő érdeklődők számára olyan kiegészítő többlettudást, többlettapasztalatot biztosítson, amely a kisebbségek jövőbeni védelmét ellátó fiatal szakemberek számára hasznos tudásbázist és kapcsolatrendszert biztosít. Ennek megfelelően törekszik arra is, hogy a hasonló elkötelezettségű intézményekkel, tudományos és akadémiai közösségekkel, oktatási szervezetekkel együttműködési hálózatot építsen ki.

Az Intézet első tevékenységei között nyári egyetemet szervez, amellyel teret kíván engedni a kérdés iránt elhivatott hallgatók és oktatók, szakemberek közötti a tapasztalatcserére, közös gondolkodásra.

PONT hírek


Strukturális alapok

tovább...

PONT Szakértok

Think Outside The Box

Romániában lehet Európa legnagyobb természetvédelmi területe
Elkezdték az állami erdőkben a csemeteültetéseket Hargita megyében
Az Ikea és a Harvard legalább olyan nagy hazai erdőmutyiban érintett, mint a Schweighofer
Ennél lila kenyeret? Ilyet egész biztosan!
Kevesebb húst kellene fogyasztani, milliók menekülnének meg

Hírek