ADATBANK FÓRUM ÁLLÁS FLÖRT SZÓTÁR LOKÁLOK BLOGOK SZÍNHÁZ ZENE CÉGEK
ro hu

Pályáztatók
 

Institutul Roman Pentru Actiune, Instruire si Cercetare in Domeniul Pacii - PATRIR
Institutul Roman Pentru Actiune, Instruire si Cercetare in Domeniul Pacii - PATRIR
E-mail: 
Telefon:  +40 264 420298
Fax:  +40 264 420298
Cím: 

Cluj-Napoca, Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 26, jude?ul Cluj, România. Post address: 400699 Cluj-Napoca OP 1 CP 331

Tipus:  Civil szervezetek (941)
Institutul Român Pentru Acţiune, Instruire şi Cercetare în Domeniul Păcii (PATRIR) este o organizaţie independentă din punct de vedere politic, neguvernamentală şi nonprofit, activă în România din martie 2001.

Scopul principal al PATRIR este de a promova construirea păcii şi transformarea constructivă a conflictelor precum si prevenirea tuturor formelor de violen?ă – directă, structurală şi culturală - în România şi la nivel internaţional.

Metodele de lucru folosite de PATRIR sunt democratice şi participative prin acţiune, instruire şi educare, cercetare şi diseminare.

Ca prim Institut de Pace în istoria României, PATRIR s-a implicat în dezvoltarea resurselor şi instrumentelor pentru transformarea conflictelor prin mijloace paşnice în ţară şi în cadrul proceselor de construire a păcii în Europa, America Latină, Africa şi Asia. Din 2001, PATRIR a devenit unul dintre centrele de referinţă internaţională pentru training în domeniul construirii păcii şi transformarea conflictelor, tranziţie de la război la pace şi reconstrucţie postbelică, reconciliere şi rezoluţie.

Bazat pe analizarea conflictelor contemporane şi a evenimentelor importante pentru ţară precum şi la nivel global, PATRIR este implicat în patru domenii importante de activitate:

    * construirea păcii şi transformarea conflictelor,
    * conţtientizare şi egalitate de gen,
    * training pentru transformarea conflictelor,
    * educatie pentru pace.

PATRIR este o organizaþie bazată atât pe comunitate cât şi pe acþiune globală, prin intermediul unei reţele de parteneri şi instituţii angajate în promovarea păcii prin mijloace paşnice, pentru transformarea tuturor formelor de violenţă, discriminare şi marginalizare, pentru respectarea drepturilor omului, dezvoltare durabilă bazată pe principii şi practici sociale, economice, politice democratice.

PONT hírek


Strukturális alapok

tovább...

PONT Szakértok

Think Outside The Box

Romániában lehet Európa legnagyobb természetvédelmi területe
Elkezdték az állami erdőkben a csemeteültetéseket Hargita megyében
Az Ikea és a Harvard legalább olyan nagy hazai erdőmutyiban érintett, mint a Schweighofer
Ennél lila kenyeret? Ilyet egész biztosan!
Kevesebb húst kellene fogyasztani, milliók menekülnének meg

Hírek