ro hu

Știri
 

Implicarea societatii civile in intarirea comunitatii sud-est europene prin conservarea si managementul patrimoniului construit
Tip:  Lumea ONG (3)
Data încărcării:  12 iunie 2012, 15:04:12
Sursa:  [heritagetraining-banffycastle.org]

Vă contactăm în numele organizatorilor seriei de Programe Internaționale de Specializare în Reabilitarea Patrimoniului Construit (BHCT) pentru studenți de specialitate și muncitori calificați, lansată în colaborare cu Institute of Historic Building Conservation (IHBC), Marea Britanie, respectiv Fundația Transylvania Trust, România, destinată revigorării meseriilor tradiționale din domeniul construcțiilor.

Centrul de specializare în reabilitarea patrimoniului construit funcționează în Castelul Bánffy la Bonțida din anul 2001. Programul de instruire oferă posibilități de practică universitară studenților arhitecți, ingineri constructori, arhitecți peisagiști și istorici de artă, și specializare muncitorilor interesați din industria construcțiilor.

Cursurile oferă atât o instruire teoretică, cât și una practică pentru participanți. Instruirea se va începe cu o pregătire teoretică de două zile privind teoria și abordarea reabilitării clădirilor istorice. Prelegerile vor fi prezentate de către specialiști în domeniu din Marea-Britanie și România. Translație simultană este asigurată în trei limbi: română, maghiară și engleză. La sfârșitul perioadei de practică se vor elibera certificate de participare.

Modulele de instruire din acest an se vor desfășura în perioadele:
Modulul I. – 23 iunie – 7 iulie 2012 (dulgherie și zidărie)
Modulul II. – 14-20 iulie 2012 (aplicarea varului și tâmplărie tradițională)
Modulul III. – 22-28 iulie 2012 (aplicarea varului și tâmplărie tradițională)
Modulul IV. – 4-18 august 2012 (dulgherie, zidărie, pietrărie și pictură decorativă/pictură cu var/inițiere în tehnica fresco)

Notă: înscrierile sunt în curs de desfășurare, dar locurile disponibile sunt limitate.

Pentru detalii suplimentare despre cursurile și activitățile noastre, vă rugăm să accesați site-ul Centrului de specializare: www.heritagetraining-banffycastle.org. Înscrierile se fac online pe site-ul Centrului BHCT, sau prin trimiterea fișelor de înscriere cerute de pe adresa de e-mail: office@heritagetraining-banffycastle.org.